Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slagskämparna talar ut

I går slogs de på isen. I dag hyllar Oskarshamns Viktor Gibbs Sjödin och VIK:s Viktor Mårtensson varandra.
– Det var en kul fight, ett jäkla go och båda stod upp bra, säger Mårtensson.

Annons
Råkurr. VIK:s Viktor Mårtensson och Oskarshamns Viktor Gibbs Sjödin är i dag överens om att de bjöd upp till en ärlig och bra fight i går.

När VIK Hockey i onsdags bortabesegrade IK Oskarshamn med 2–1 var det Viktor Gibbs Sjödin och Viktor Mårtensson som fick de stora rubrikerna.

Anledningen: De gjorde upp på isen NHL-style, alltså med nävarna.

– Ja, det blev på riktigt, precis som det ska vara. Fighten var ärlig och bra, säger ex-VIK-aren Gibbs Sjödin till VLT.

Han fortsätter:

– Två killar som ville göra upp och ingen fegade ur. Det brukar i vanliga fall vara mycket snack, men väldigt lite verkstad ... men det blev en bra fight.

Vad säger du till dem som inte vill se slagsmål på en hockeyrink?

– Tja ... jag vet inte ... blunda och tänk på något annat. Nä, men som jag är uppfostrad så hör det till hockeyn. Jag har ju spelat i USA och där är det ju solklart att det finns många saker man kan vara bra på inom hockeyn – man kan vara bra på att göra mål, på att dribbla, på att tacklas eller på att slåss. Det är ju den blandningen som gör hockey till en rolig sport. Fighterna ger ju mycket känsla till matcherna, säger Gibbs Sjödin.

Har ni något emot varandra?

– Absolut inte. Vi kunde lika gärna ha stannat kvar och pratat med varandra efteråt, säger Mårtensson.

Helt enligt regelboken så åkte ni båda på matchstraff, tror du att det finns någon risk för att domarna i fortsättningen tar ut er lite för lättvindigt med tanke på era rykten som fighters?

– Jag hoppas att domarna inte har så svaga personligheter att de viker ner sig. Jag är ju ingen ful spelare, säger Viktor Mårtensson.

Mer läsning

Annons