Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sura föll i årets sista match

Det blev ännu en tung förlust för Sura Blue Hammers när topplaget Borlänge kom på besök på onsdagskvällen.

Annons
Foto: Kenneth Hudd

Matchen i ishockeyns division 1 C mellan Sura Blue Hammers och Borlänge såg på förhand inte ut att bli någon särskilt spännande historia. Borlänge var redan innan match klart för spel i allettan och för Suras del var det sedan länge klart att det är Fortsättningsserien som gäller efter jul.

Sura inledde matchen allt annat än bra och bortblåst var det fina spel laget visat upp den senaste tiden. Men det var ändå hemmalaget som gjorde den första periodens enda mål, genom Niklas Åberg. Den första periodens stora händelse var annars att en av linjedomarna fick utgå efter att ha fått sin ena hand överkörd av en Borlängeskridsko och fick uppsöka sjukhus med sin kraftigt blödande hand.

Borlänge chockstartade sedan den andra perioden genom att göra två mål på strax över en minut. Men Sura kom tillbaka och vid periodens slut var Suralaget åter i ledning (3-2).

Den tredje perioden dominerades fullständigt av Borlänge, som visade att de är både ett och två nummer större än Blue Hammers. Borlänge vann den tredje perioden med 4-0 och matchen med 6-3.

-Jag vet inte riktigt vad som hände, kanske tog killarna ett tidigt jullov, säger Suratränaren Mattias Karlsson.

Mer läsning

Annons