Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje raka förlusten mot Växjö

VIK Hockey vägde för lätt mot serieledaren som vann med 3-1 i ABB Arena.
- Vi räckte inte till, säger tränaren Mats Waltin.

Annons

De två tidigare matcherna mot Växjö har båda slutat 0-3. Nu lyckades VIK i alla fall göra ett mål - men vad hjälpte det när Växjö satte tre kassar bakom målvakten Daniel Sperrle.

- Vi förlorade mot ett lag som var betydligt bättre än oss. Första perioden var dock relativt jämn, säger Waltin.

Båda lagen började aningen avvaktande och det hände inte speciellt mycket de första minuterna.

Efter drygt halva perioden drog VIK på sig två utvisningar - och de blev ödesdigra.

Mot seriens bästa powerplaylag har man inte råd att spela med två man mindre. Växjö straffade hemmalaget omgående när Anders Eriksson pangade in 1-0 från vänsterkanten.

VIK var nära att kvittera efter bara 20 sekunders spel i andra perioden men Jason Walters skott träffade stolpen.

Kvitteringen skulle komma några minuter senare. Evan McGrath hittade fram med en diagonalpassning till Damien Fleury som stänkte dit 1-1-pucken i powerplay.

Växjös ledningsmål efter 8.45 var lite slumpartat. VIK tappade markeringen och Johan Andersson blev frispelad framför kassen och sprättade upp pucken i Daniel Sperrles högra kryss.

- Efter Växjös mål fick vi väldiga problem. Under en period på sex-sju minuter kom vi undan med blotta förskräckelsen. Vi hade problem att hänga med, säger Waltin.

VIK försökte pressa på för en kvittering i den sista perioden men hade svårt att skapa några hetare lägen. Istället var det Växjö som hade bäst chanser, bland annat ett stolpskott.

Gästerna fick sedan spela nytt powerplay med nio minuter kvar - och då small det igen bakom Sperrle.

Växjös poängkung Joshua Soares placerade in 3-1-pucken.

- I tredje perioden såg man att vi inte räckte till. Växjö kontrollerade perioden fullständigt. Våra försök till att anfalla blev ganska uddlösa, säger Waltin.

Ni har tagit fem av tolv poäng mot topplagen Växjö, Örebro, Rögle och Leksand den här veckan. Är du nöjd med det?

- Det är fånigt att säga att vi hade hoppats på att vi skulle ha tagit fler poäng. Vi kunde ha fått tre pinnar i Örebro med lite tur. Jag vet inte om vi är nöjda men vi vet vad vi har att jobba med.

- Ska vi vara med bland de sju bästa krävs det otroligt mycket i varje match. Jag är lika orolig inför onsdagens match mot Troja som jag var inför Växjö.

Foto: Coje Larson

Mer läsning

Annons