Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utvisning sänkte VIK i sudden

Det krävdes och olycklig VIK-utvisning och sudden death för att Örebro skulle lyckas ta säsongens första seger mot Gulsvart, 3-2.
- Jag önskar naturligtvis mer än en poäng, men jag är nöjd med lagets uppträdande, säger VIK-tränaren Mats Waltin.

Annons

E18-derbyt mellan Örebro och VIK Hockey i Behrn Arena blev chansrikt redan från start.

Gulsvart hade precis klarat av en utvisning när Örebro spräckte nollan efter 6.52. Det var Jon Palmebjörk som med ett distinkt slagskott hittade krysset bakom Johan Gustafsson i VIK-kassen.

Mats Waltins gäng replikerade snabbt - i powerplay. Jonas Emmerdahl knäppte iväg ett handledsskott, som inte nådde fram till Örebromålet. Måltjuven Damien Fleury håll sig dock framme i trafiken framför hemmamålisen Michal Zajkowksi och hittade en lucka högt vid första stolpen. Kvitterat till 1-1.

Periodens propp bjöd backklippan Andreas Lindh på när han krockade med lagkamraten Tobias Forsberg. "Foppa" skakade fundersamt på huvudet när han låg på rygg i mittzonen.

- Örebro kom över oss riktigt ordentligt, men trots att de var frejdiga kom vi undan bra trots allt. Vårt försvarsspel funkade bra, vilket känns tryggt på sitt sätt, säger Waltin.

I mittrondens inledning började VIK att få upp farten lite bättre och då fick Evan McGrath ett friläge, som Zajkowski räddade med beskyddet. Minuten senare trampade William Karlsson igenom, men Örebrokeepern klarade även hans backhandavslut.

Drygt halvvägs in i fighten hakades McGrath i ett kanonläge i powerplay. Det mynnade ut att VIK fick chansen i spel fem mot tre i 24 sekunder, men Örebro red ut stormen trots att de gulsvarta skapade lägen.

Om Örebro kändes lite tyngre i den första perioden så kändes VIK lite rappare i den mållösa andra.

- Jag är nöjd med andra. Det blev en väldig scenförändring där vi spelade med mycket puck och var i anfallszon, säger Mats Waltin.

- "Zacke" (Michal Zajkowski) räddade oss i andra, konstaterar Örebrotränaren Peter Andersson.

Noterbart är att VIK-kaptenen Per Helmersson klev av i den andra perioden och då dubblerade Marcus Söderkvist. Till den tredje perioden var "Helmer" tillbaka i båset i alla fall.

- Jag har lite feber, förklarar en blek Helmersson.

VIK hade sina lägen i den tredje perioden, men efter 7.28 tog Örebro ledningen med 2-1. Det var en riktig bjudning där Markus Ljungh som siste man i egen zon gav bort pucken till Jon Palmebjörk.

Situationen blev inte bättre av att "JG" i VIK-kassen slängde sig rakt ut. Palmebjörk tackade för det och lade enkelt in sitt andra mål för kvällen i öppen kasse.

Gulsvart replikerade åter tämligen kvickt. Efter 11.43 skottade Andreas Lindh in 2-2 från blålinjen. Isaren, som gick in mellan Zajkowskis benskydd, var Lindhs första fullträff för säsongen.

Tobias Forsberg hade ett jätteläge att avgöra med 55 sekunder kvar, men Zajkowski plockade skottet från slottet.

- Jag hade nog för mycket tid att sikta, suckar Forsberg.

Med bara fem sekunder kvar av ordinarie tid åkte VIK på en olycklig utvisning för för många spelare på banan.

Det gav Örebro möjligheten att avgöra i spel fyra mot tre i förlängning.

Och det tog endast 23 sekunder innan Örebros backlån från Djurgården, Alexander Deilert, krutade in matchavgörande 3-2.

- Skönt att få vinna på hemmaplan. Vi hade inte vunnit hemma på tre matcher, säger Örebrotränaren Peter Andersson.

Örebro - VIK

(1-1, 0-0, 1-1, 1-0)

3-2 efter sudden

Första perioden: 1-0 (6.52) Jon Palmebjörk (Andreas Frisk, Pär Edblom), 1-1 (8.29) Damien Fleury (Jonas Emmerdahl, Evan McGrath) spel fem mot fyra

Andra perioden: -

Tredje perioden: 2-1 (7.28) Jon Palmebjörk, 2-2 (11.43) Andreas Lindh (Jonas Emmerdahl)

Sudden death: 3-2 (0.23) Alexander Deilert (Johan Sjödell-Wiklander, Fredrik Orrsten)

Skott: 25-31 (7-8, 10-11, 7-12, 1-0)

Utvisningar, Örebro: 5x2 VIK: 6x2

Domare: Marcus Linde

Publik: 2811

Mer läsning

Annons