Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utvisningarna fällde VIK

Matchstraffet på Fredrik Johansson avgjorde mot Örebro.

Annons

Efter en första period där VIK, utan att imponera, ändå lyckats stå upp hyfsat mot Örebro och bara släppa in ett baklängesmål var det en onödig tackling från Fredrik Johansson på Örebros Henrik Löwdahl som skulle bli början till slutet på allvar för de gulsvarta.

Johansson skulle ta sig förbi Löwdahl men fick upp en armbåge i ansiktet på Örebrocentern som föll till isen och fick ledas ut och Johansson fick matchstraff plus fem minuter.

- Det var en olycklig utvisning för oss. Han skulle aldrig medvetet sikta mot huvudet på någon och jag tycker inte att det är en armbåge utan en axel han får i ansiktet, annars sitter den där armbågen fel, säger Joakim Fagervall på presskonferensen.

Under de fem minuterna där VIK fick spela i numerärt underläge fick Örebro in både 2-0 och 3-0.

- Att få en femma mot ett lag som är ett av Sveriges bästa i powerplay är ju givetvis tungt och sedan drar vi på oss ännu fler onödiga utvisningar (Marcus Jonsson, crosschecking) efter det. Där bryts vi av och tappar tron lite grann på att vi ska vända det. När sedan 4-0 också kommer innan perioden är slut blir det spiken i kistan, säger Joakim Fagervall.

Med tre omgångar kvar av kvalserien ser det mörkt ut för VIK som ligger kvar på sista plats med sju poäng. De två SHL-platserna innehas just nu av Örebro på 16 poäng och Djurgården på 12 poäng. VIK har AIK (h), Rögle (b) och Djurgården (b) kvar att möta.

- Örebro var vassare än oss på alla plan egentligen under de här två matcherna och det är inte nu vi har satt SHL-platsen på spel utan det är när vi tappade onödiga poäng tidigare. Örebro är absolut det bästa laget vi möt i vinter, säger Joakim Fagervall.

Mer läsning

Annons