Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK-bossens attack: ”SHL ute och cyklar”

SHL har presenterat ett nytt kontroversiellt kvalserieförslag.
VIK:s ordförande Johan Fägerblad sågar det fullständigt.
– Det verkar panikslaget och de är ute och cyklar, säger han.

Annons

För drygt en månad sedan presenterade SHL ett förslag på att skrota kvalserien och ge två wild cards till de allsvenska klubbarna med störst lönsamhet.

Proteststormen från fans och hockeyallsvenskan blev enorm – och SHL backade.

Nu har ett nytt förslag landat, med två olika scenarion:

Även det förslaget har fått massiv kritik – inte minst från VIK:s ordförande Johan Fägerblad.

– Det här luktar panik lång väg. Jag är förbannad och de som ligger bakom den här idén är ute och cyklar. Man kan inte få gratisplatser till SHL. Klarar man inte av sin verksamhet, ekonomiskt eller sportsligt, har man inget där att göra, säger Johan Fägerblad.

– Att man försöker driva igenom det här med bara drygt en månad kvar av seriespelet, för att rädda vissa lag, det känns pinsamt. VIK är för en utökning av SHL men det ska göras i rätt ordning. Bestäm allt efter säsongen i stället. Det är mest rättvist.

Vad tycker du om de två olika idéerna på hur kvalserien eventuellt kan komma att spelas?

– Att spela en kvalserie mot bara allsvenska lag som vi redan har mött en hel del känns iskallt. Det är SHL-lagen som är attraktiva och det är de matcherna som blir utsålda. Utan SHL-lag blir det en ekonomisk förlust. Det andra förslaget med fyra SHL-platser är mindre dåligt men inget jag står bakom.

– För klubbar som oss med en stor verksamhet måste man få veta rätt förutsättningar i tid, då kan man exempelvis få större uppbackning från sponsorer.

Mer läsning

Annons