Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK föll på straffar...

VIK Hockey behövde tre poäng mot Oskarshamn - men det blev bara en. Gulsvart åkte på fjärde raka förlusten när IKO vann med 2-1 på straffar.
(Uppdaterad 23.27)

Annons

Den stora nyheten på isen var givetvis de slovakiska värvningarna, Lubomir Vaic och Jaroslav Jabrocky. Duon anslöt till VIK under dagen och har inte visat någonting av värde i första perioden. Något som sannolikt förklaras med resan och att de spelade match för sina slovakiska klubbar i går kväll. Båda två är småväxta, kompakta spelare med en till synes hygglig skridskoåkning.

I övrigt hände inte mycket i första perioden. Oskarshamn fick ett par gratislägen inledningvis som Johan Gustafsson parerade enkelt i VIK-kassen.

VIK skapade ingen het målchans under de första 20 minuterna.

Hemmadebuterande backen Thomas Mitell har varit en av de bästa spelarna på isen i första perioden och spelar i Gulsvarts andra powerplayuppställning.

Skotten slutade 10-5 i VIK:s favör.

Andra perioden var lika sömning som den första. VIK skapade nästan ingenting framåt. Undantaget en kontring där Lubomir Vaic drev upp pucken in i IKO-zonen och släppte till Jason Walters. Kanadensaren hade ett bra skottläge men valde att passa tillbaka pucken till Vaic och då var läget borta.

Istället kunde IKO ta ledningen med 1-0 genom Johan Ryno som rundade VIK-buren och gick köksvägen efter 12.56 av den andra perioden.

Slovakerna visade inte mycket under andra perioden heller.

I tredje perioden började VIK:s nya slovaker att visa lite kvalitet. Men det dröjde fram till 17.45 av perioden innan utdelningen kom. Då serverades Mitell utav en av slovakerna (oklart vem) och krutade upp 1-1-pucken i nättaket. Skottet var stenhårt. I efterhand korrigerades målskytten till Jason Walters, skottet ska ha styrts på kanadensarens klubba.

Därefter väntade förlängning - och där tvignades Gulsvart att spela större delen i boxplay på grund av två utvisningar. Laget gjorde det bra som höll undan och ordnade straffar.

De båda slovakerna la varsin straff - men missade. Det gjorde även Fredrik Johansson. Då passade IKO:s Thom Flodqvist på att avgöra matchen med en suverän straff. Flodqvist fyrade av ett stenhårt dragskott i nättaket.

Mer läsning

Annons