Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK J20 föll i första åttondelen

Trots att VIK J20 visade prov på riktigt bra ishockey mot seriesegraren Skellefteå på onsdagskvällen räckte det inte till seger.

Annons

Skellefteå tog ledningen efter 9.28 genom Jesper Johansson i en första period som präglades mycket av kamp från båda håll. Samme Johansson gjorde sedan fem minuter senare, inte helt rättvist, även 0-2. Men bara några sekunder senare reducerade VIK genom Linus Svedlund, assisterad av Markus Kinisjärvi.

Den andra perioden blev mållös även om det definitivt inte saknades chanser från något av lagen. Dock så spelade både Mattias Söderqvist i VIK-kassen och Stefan Steen i Skellefteå-målet riktigt bra matchen igenom.

Den tredje perioden började med en kalldusch för VIK när Skellefteå ökade på sin ledning till 1-3 och dessutom tryckte på för fler mål, men utan att få in pucken. Med två minuter kvar tog VIK time out och plockade ut målvakten för att försöka komma i kapp. Och med 16 sekunder kvar fick Markus Kinisjärvi in pucken bakom Steen, men närmare än så kom inte VIK och matchen slutade 2-3.

Åttondelsfinal nummer två spelas i Skellefteå på fredag.

Mer läsning

Annons