Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK-juniorer får chansen mot Redhawks

Juniorerna. Kanske kan de vara lösningen på VIK:s djupa svacka.I kväll får fyra eller fem av dem chansen mot Malmö.

Annons
Frågetecken. Robin Nilsson gjorde illa ljumsken i går på träning och det är tveksamt om han kan spela. foto: arkiv

Senast VIK Hockey vann en match i allsvenskan var den 28 oktober.

Inför kvällens match mot Malmö är det dessutom många ordinarie spelare borta.

Broc Little, William Karlsson och inlånade Johan Alm är alla tre på landslags-uppdrag, dessutom saknas Fredrik Johansson och Peter Öberg fortfarande på grund av skador.

Lösningen på detta blir som VLT redan skrivit att plocka in fler juniorer.

– Förutom Fredrik Winge och Jonas Emmerdahl har vi kallat in Kevin Weiskog och Karl-Anton Ivarsson, säger assisterande tränaren Jens Hellgren.

Robin Nilsson skadade ljumsken under gårdagens träning och är ett frågetecken inför dagens match och det blir med andra ord fyra eller fem juniorer som kommer spela den viktiga sexpoängsmatchen mot Malmö.

– Det kommer bli tufft. Vi kan inte förvänta oss att juniorerna ska gå in och avgöra matchen på något sett utan vi kan bara hoppas att de jobbar hårt och går in och gör det grundjobb vi förväntar oss av alla. Vi tycker att vi har bra koll på dem och jag tror att de kan göra det bra. De ska bara gå in och bidra på sitt eget sätt, säger Hellgren.

Malmö ligger på femteplatsen i tabellen, en poäng efter VIK.

– De ska ju ligga i topp så det är ju en katastrofsäsong för dem och för vår del så vet jag att om vi bara fortsätter jobba på och rättar till de småsaker som inte gått så bra så kommer vi att börja vinna matcher igen.

Mer läsning

Annons