Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK kvitterade i Uppsala

Gulsvart ryckte upp sig efter svag inledning.

Annons

Första perioden:

VIK Hockey inledde fredagskvällens match mot Almtuna avvaktande och hängde inte riktigt med under de inledande minuterna där hemmalaget tog kommandot i Metallåtervinning Arena. Och redan efter 2.25 kom Almtunas ledningsmål.

VIK:s förstakedja med Stefan Legein, Matt Fornataro och Jeremy Williams har hotat framåt hela tiden och flera gånger hamnat i bra lägen, dock utan att få till avsluten.

Det var i stället Kenneth Bergquist som efter 17.09 satte kvitteringen till 1-1 efter en riktigt fin passning från Sam Marklund.

Efter målet ryckte VIK upp sig ordentligt och satte stark press på Erik Hanses i Almtunakassen, men 1-1 står sig i den första periodpausen.

Andra perioden:

Även i den andra perioden var det hemmalaget Almtuna som kom ut starkast. Första halvan av perioden präglades från VIK-håll mest av oskärpa när lägena dök upp medan Almtuna tryckte på och kändes som att de var närmast ett ledningsmål men VIK räddades av Jonas Fransson som stod för ett par fina räddningar.

Men, precis som i den första perioden växte VIK in i det mer och mer ju längre perioden gick och lägena började komma. Bland annat hade Marcus Jonsson ett bra läge efter en indianare av Almtunaförsvaret men Jonssons skott gick mitt i bröstet på Erik Hanses.

Med drygt två minuter kvar fick VIK kvällens tredje powerplay och när Almtuna misslyckades med att få ut pucken ur egen zon snappade måltjuven Jeremy Williams upp den och placerade in 1-2.

Tredje perioden:

Den avslutande perioden inleddes i ett något högre tempo än de två tidigare och Almtuna jagade en kvittering. VIK stod dock emot bra defensivt.

Almtuna tryckte på hårt för att få till 2-2 och mitt i den värsta pressen åkte Kenndal McArdle ut 2 minuter för interference. Men i boxplay hade VIK inga problem att stå emot och Jonas Fransson i mål gjorde en bra match än en gång.

Ungefär halvvägs in i perioden uppstod en jättechans för Kenneth Bergquist att göra sitt andra mål för kvällen efter fint samarbete med Mikael Frycklund, men Bergquist fick inte till avslutet.

Mot slutet handlade det mycket om Almtuna som skapade en del farliga lägen, däribland en stolpträff, medan VIK spelade runt pucken och försökte lugna ner matchen. Den taktiken fungerade och VIK vann matchen i Metallåtervinning Arena med 2-1, detta efter att Almtuna fått ett mål bortdömt på grund av spark efter 19.13.

Matchfakta:

Almtuna-VIK 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)

1-0Emil Larsson, 1-1 Kenneth Bergquist, 1-2 Jeremy Williams.

Skott: 7-7, 8-10, x-x

Mer läsning

Annons