Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK möter NHL-stjärnor

Här är hockeyfesten ni inte vill gå miste om. Den 13:e augusti möter VIK Hockey flera av Sveriges största NHL-stjärnor - med Peter Forsberg i laget.

Annons

- Jag kommer att spela, säger "Foppa" till VLT.

Augusti brukar inte vara någon större hockeymånad. Men i Västerås kommer den vara glödhet. Då kommer "Foppas" stjärnlag IceBreakers till stan.

- Det känns jättekul att få komma hit. Det är en bra grej. Västerås är en stor och bra sportstad och vi har inte varit här runt krokarna, plus att "Lidas" är härifrån.

IceBreakers spelar välgörenhetsmatcher till förmån för fonden Hockeyproffsens stiftelse.

Där har Västernorrlands bidrag till världseliten gått samman och skänkt miljonbelopp till barn och ungdomar som drabbats av olika sjukdomar och handikapp.

- Det känns jättekul att vi har fått snurr på det och att alla vi frågat ställer upp. Förhoppningsvis kan andra atleter och idrottare göra samma sak och vi kan bli föredömen som fått igång det här.

Foppa fortsätter:

- Vi tog idéen från USA eftersom vi spelat där borta och det är mycket välgörenhet där. Vi tycker att vi har varit så pass lyckligt lottade och fått bra betalt, och de finns dem i världen som inte haft lika tur som oss och fått göra det de älskar så det känns jättekul att hjälpa dem.

I augusti landar alltså turnén i Västerås.

Och Foppa räknar med att mönstra de stora stjärnorna på isen.

- Vi har ett ganska bra lag, Bäckström brukar ställa upp och eftersom vi är från Västernorrland så brukar Zetterberg, Modin, Hedman, Näslund och Sedin-bröderna ställer upp. Vi har spelat sju år innan och alla har ställt upp. Vi träffas ju inte så ofta allihopa så det brukar bli kul att få några dagar tillsammans.

Curt Lundmark och Leif "Dala" Dahlström ligger bakom att projektet hamnar i Västerås.

Och nu vill duon fylla ABB Arena.

- Det är vårt mål att det ska vara fullsatt, säger "Curre" som Peter Forsberg gärna vill se som tränare för Gulsvart.

- Då kan jag vinna över honom igen, ha, ha.

VIK-laget kommer med största sannolikhet att kryddas med ett antal NHL-spelare från närområdet.

Då kan lirare som Erik Ersberg (LA Kings), Patrik Berglund (St. Louis) och Mikael Backlund (Calgary) bli aktuella. Precis som till exempel Niklas Kronwall (Detroit) som är från Stockholmsområdet.

Dessutom kan det - trots att han tidigare sagt nej - bli en comeback för Nicklas Lidström i VIK-dressen.

- Vi hoppas att han kan vara med och spela. Han har så mycket där borta nu att jag inte har tagit kontakt än, men jag ska prata med honom, säger Curt Lundmark.

Mer läsning

Annons