Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK:s sportchef: "Prestationen avgör"

VIK Hockeys sportchef Niklas Johansson betonar att backen Christoffer Björklund inte tvingades bort, utan att allt handlar om spelarens prestation.

Annons
VIK:s sportchef Niklas Johansson klargör bakgrunden till utlåningen av Björklund.

Backen Christoffer Björklund har frispråkigt berättat för VLT att han var besviken på utlåningen till allettanlaget Vita Hästen och att allsvenska VIK Hockey ställde honom inför ett flyttultimatum som inte gav honom något val.

VIK:s sportchef Niklas Johansson är av annan åsikt.

- Ingen blir borttvingad från oss. Speltiden i VIK är helt upp till spelaren, det är hans prestation som avgör, säger Johansson.

Och fortsätter:

- Hade "Björka" presterat som han gjorde i slutet av förra säsongen i sina 30 matcher den här säsongen hade jag självklart behållit honom.

Att låna ut spelare är helt enligt gällande kontrakt, enligt Johansson.

- Vi har en klausul i Björklunds kontrakt som klargör att vi kan låna ut honom till annan arbetsgivare. Han hade kunnat säga nej till förslaget att bli utlånad till Vita Hästen och själv sagt upp avtalet för att därefter själv kunna välja klubbadress.

Att det blev Vita Hästen, hänger det ihop med att de tog över hela hans lönekostnad?

- Det stämmer, vi har full täckning för hans lön, säger Niklas Johansson.

VIK:s sportchef summerar:

- Vi tvingar aldrig bort någon, det är ett fritt val. När det kommer till kritan är det ändå spelarens prestation som avgör istiden man får i VIK. Jag förstår att det här var tråkigt för "Björka" och jag tycker inte heller att det var roligt. Nu önskar jag honom lycka till i hans karriär.

Christoffer Björklunds senaste uttalanden hittar du här.

Mer läsning

Annons