Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK segrade i Borås

Här är VIK Hockeys sköna inledning på sin roadtrip: 2-1-vinst borta mot Borås.
- Frukten av en bra defensiv och riktigt bra skridskoåkning, säger tränaren Mats Waltin.

Annons

VIK åkte till Borås i lördags. Det var början av en roadtrip - som sträcker sig över tre matcher. Och Gulsvart fick en minst sagt skön inledning.

- Ja, det kan man säga. Nu är det bara att köra, säger VIK-tränaren Mats Waltin.

7.50 in i första perioden mot Borås tog VIK ledningen.Bortalaget kom åkande tre mot en och tilläts göra mål genom Jason Walters. Fint framspelad av Markus Ljungh.

- I första perioden har vi jättebra koll och vaskar fram riktigt bra chanser. Säkert tre eller fyra som vi borde ha gjort mål på. Och vi är bra både med och utan puck, säger Waltin.

I andra perioden blev det något av ett dödläge. VIK drabbades av flertalet utvisningar - bland annat på Jason Walters som fick matchstraff.

- Den andra perioden kan sammafattas med mycket speed och massor av utvisningar. Samtidigt som vi har en stor trygghet i defensiven, säger Waltin.

I sista perioden dröjde det ända till slutet innan det började hända saker. Då utökade Markus Ljungh till 2-0. Och i minuten efter reducerade Borås till 2-1.

Minuterna som följde var nervkittlande men Västeråsarna lyckades till slut hålla undan. Daniel Sperrle i VIK-kassen stod för en stark insats.

På frågan om vem som var matchens VIK-lirare tvekade Waltin länge. Men svarade till sist:

- Det blir nog Markus Ljungh tror jag. Men Daniel Sperrle förtjänar också ett stort plus för hans stabilitet i målet. Sista minuten har de en och annan chans som det mycket väl hade kunnat bli mål på.

Härnäst väntar dubbelmatch mot Almtuna för VIK. Och båda matcherna spelas på Almtunas hemmaplan.

- Det känns lite konstigt måste jag medge. Men det är bara att tuta och köra. Vi är inne i en fas av noggranhet, även på sidan av plan. Så det ska bli intressant att se hur vi klarar av det, säger Waltin.

Det enda nya frågetecknet i VIK inför Almtuna-matcherna är Dennis Rasmussen. Waltin var högst tveksam till om Rasmussen kommer kunna komma till spel.

- Han är inne på akutmottagningen just nu med en befarad hjärnskakning. Han åkte på en rejäl tryckare. Så det är väldigt tveksamt om han kommer kunna spela, säger Waltin.

Mer läsning

Annons