Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK vände och vann

VIK Hockey tog tredje raka segern. Marcus Söderkvist stängde matchen mot BIK Karlskoga med sitt 1-4-mål.

Annons

Matchen rivstartade i ett högt tempo. BIK Karlskoga satte VIK under stenhård press redan i matchens första byte – och i det andra kom ledningen för hemmalaget.

BIK avlossade två, tre skott mot Daniel Sperrle och på den sista returen köttade Daniel Wessner upp 1-0 i nattaket med en dragare.

VIK hade problem även efter målet. Andreas Lindh och Marcus Söderkvist åkte ut kort efter varandra och VIK fick spela 3-5 i 1.29 – vilket de redde ut.

Tomas Mitell hann också med en utvisning som VIK klarade av innan västeråsarna hittade in i matchen. Då tog de över i stället.

Efter 14.32 fick VIK sitt första powerplay när Mikael Zettergren var på väg igenom. Det tog 18 sekunder av PP – sedan var kvitteringen ett faktum. David Lundbohm knäppte ett skott på mål som Daniel Bellisimo släppte retur på, och där dök Broc Little upp och grävde in returen.

Skytteligaledaren Little gjorde därmed sitt 30:e mål för säsongen – och amerikanen var lysande första perioden igenom.

I andra perioden var det VIK som drev upp tempot direkt efter nedsläpp. Första sju, åtta minuterna ägde Gulsvart matchen totalt.

Efter 1.11 av andra ronden tog Jonte Berg fart på vänsterkanten, rundade kassen och Bellisimo och stoppade in 1-2-målet köksvägen.

Därefter pressade VIK hårt mot BIK-kassen utan att få utdelning. Men precis efter att BIK Karlskoga tagit sig in i matchen igen fick Jonas Emmerdahl skottläge från blålinjen. Den unge backen träffade mål med ett rätt löst skott – men det räckte när pucken gick stolpe in. Det var Emmerdahls andra A-lagsmål i karriären och betydde 1-3 i matchen.

Mötet i Nobelhallen är en av säsongens bästa matcher efter två perioder. Det är hög intensitet, smågrinig och mycket målchanser åt båda hållen.

Tredje perioden var precis så bra som de två första. Högt tempo och mycket målchanser.

VIK ökade på ledningen till 1-4 efter 4.51. Markus Kinisjärvi drev in pucken i zon och efter lite flipperspel landade den hos Marcus Söderkvist som iskallt rundande Daniel Bellisimo och small upp pucken i nättaket. BIK ville få det till offside innan – men domaren Ulf Rådbjer friade och dömde mål för VIK.

Karlskoga tryckte på för en reducering i slutet men kom aldrig speciellt nära. I stället var Broc Little ytterst nära att göra 1-5 med drygt tre minuter kvar. Men då räddade Bellisimo.

Noterbart är att Daniel Sperrle bara släppte in ett mål – för tredje matchen i rad. VIK har också registrerat tre raka segrar sedan Oddset Hockey Games-uppehållet.

Tack vare segern tog VIK in tre poäng på Karlskoga är fem efter med fem omgångar kvar av grundserien. VIK är fyra poäng bakom trean Leksand som dock har en match mindre spelad.

Bäst i VIK var Daniel Sperrle och förstakedjan med Little, William Karlsson och Peter Öberg. Plus även till Marcus Söderkvist.

Mer läsning