Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK värvar fransk forward

VIK Hockey har gjort klart med ett nyförvärv.
   På torsdagen skrev 24-årige Damien Fleury på för klubben.
   – Vi är grymt nöjda med den här värvningen, säger sportchefen Niklas Johansson.

Annons

VIK har landat med sin första tunga värvning. Det handlar om den franske ytterforwarden Damien Fleury – som närmast kommer från spel med Grenoble i den franska elitligan. Där gjorde han 39 poäng på 25 matcher, varav 22 mål. Fleury har även spelat VM för Frankrike där han har mött Tre Kronor.

Det märks på sportchefen Niklas Johansson att han är väldigt nöjd med värvningen av Fleury. Fransmannen har skrivit på ett ettårskontrakt med klubben.

– Han kommer att tillföra mycket. Vi har jobbat på honom i tre veckor och det är skönt att det är klart, säger Johansson.

Hur fick ni upp ögonen för Fleury?– Det var några vänner som tipsade om honom. Jag har lite kontakter där nere. Sedan har vi granskat honom på DVD och jag har även sett Fleury på tv:n. Det är en bra spelare, säger Johansson.

Fleury befinner sig för närvarande i Paris och det är oklart när han anländer till Västerås.

– Vi får se hur det blir. Kontraktet börjar i alla fall gälla från den 1 augusti.

Så här säger Fleury till VIK:s hemsida:

– Jag valde Västerås för att det är en ambitiös och professionell klubb som strävar att nå elitserien. Sen vill jag spela i Sverige eftersom hockeyn är vassare där än i Frankrike.

Jag tycker nog att jag är en bra skridskoåkare som ska kunna skjuta in en del puckar under säsongen.

– Jag kommer att försöka göra så mycket mål och poäng som möjligt, och se till att alla I och runt laget är nöjda med mig och min insats.

VIK jobbar för att få in flera nya spelare – och därför fick inte Andreas Valdix något nytt kontrakt med VIK.

– Vi har så många andra under kontrakt och vi vill ha in flera nya spelare. Därför fanns det inte plats för honom, säger Johansson.

Mer läsning

Annons