Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK-veteranen lämnar positivt besked om skadan

Marcus Söderkvist bröt Timråmatchen – svårt skadad trodde många. Men här ger VIK-veteranen lugnande besked: "Det blir ingen långvarig frånvaro."

Annons

I början av den tredje perioden föll Marcus Söderkvist olyckligt i en duell med Timråspelaren Nils Bergström. Söderkvist låg på isen och kved av smärta och tog sig för benet. Han fick sedan hjälpas av planen. De första rapporterna sade att det rörde sig om en knäskada men enligt uppgifter till VLT ska Söderkvist ha fått en rejäl lårkaka.

Han vill själv inte säga vilken skada det handlar om men ger ändå positiva besked.

– Jag åkte till sjukhuset och gjorde en röntgen och den visade inga skelettskador så det känns bra. Vi har vår policy och får inte uttala oss om skador. Det känns inte som att det blir någon speciellt lång frånvaro. Tror jag är tillbaka om en–två veckor.

– Men hade du frågat direkt efter matchen hade jag sagt ett halvår. Jag hade riktigt ont då. Den smärtan önskar jag ingen. Känns som att jag haft lite tur i oturen.

VIK-centern berättar att han tog det väldigt lugnt under tisdagen.

– Jag har haft lite svårt att gå så har mest legat och tagit det lugnt.

Vad minns du från skadesituationen?

– Jag slappnade av precis när det hände och fick all vikt på ena benet. Det var inget fult agerande från Timråspelaren vad jag vet.

Se fotograf Tony Perssons bilder från sekvensen där Söderkvist skadades i bildspelet ovan.

Mer läsning

Annons