Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IVH torskade igen

Ledning 15-10 i paus. Sedan blev det bara mörker. – Det är inte mycket att säga om, de var bra, säger IVH-tränaren Ramón Laurén efter 24-27 mot Team Eslöv.

Annons
Damhandboll IVH-Esölv

Andra halvleken började som den första - med ett inspirerat hemmalag. Men något hände och gästerna började sakta närma sig i målprotokollet.

– Vi tappar strukturen både bakåt och framåt. Anfallen blir stressiga och för korta, analyserar IVH:s 19-åriga speluppläggare Elsa Pettersson.

Förmodligen hade Eslöv snackat ihop sig under pausvilan, för det blev i andra halvlek betydligt trängre att ta sig genom deras försvarsmur. Pettersson som haft riktigt kul i första halvlek och styrt spelet hittade nu inga alternativ.

– Och så blev vi störda av markeringen på Fatima (Malic), säger Pettersson.

Inför söndagens match hade det handlat om att blicka framåt. Brakförlusten mot Sävehof skulle förpassas till historieböckerna, hade IVH-tränaren Ramón Laurén instruerat. Och visst, redan från start mot Eslöv visade IVH-damerna att de lyssnat på sin tränare. Man drog upp farten direkt och skaffade sig snabbt en ledning med 4-3, som sedan bara växte.

Ramón Laurén var samlad efter matchen.

– Det är starkt av oss att komma tillbaka efter matchen mot Sävehof. Vi visste att det skulle bli kamp, och att det de skulle bli sista 5-10 minuterna det skulle avgöras.

Vad tycker du själv att det var som gick fel, ni är ju riktigt bra i första halvlek?

– Vi är inte ”där” riktigt i försvaret och tappar tron på vårt koncept. Men Eslöv är riktigt bra, de är mer ett färdigt lag. Vi har många nya spelare och det tar tid att hitta rätt. Vi har haft fyra tuffa matcher nu mot Lugi, Skövde, Sävehof och Eslöv. Vi sade att vi skulle ta minst två poäng, tog vi fler skulle det vara ruskigt bra. Nu blev det två (mot Skövde). Det är riktigt bra, summerar tränaren.

Mer läsning

Annons