Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IVH utklassat av Skövde

Storförlust för IVH Västerås. Skövde HF vann med 13 bollar.
– En riktigt lam insats, säger IVH-tränaren Ramon Laurén.

Annons

Det skiljde tre poäng till IVH:s fördel i elitserietabellen före avkast i Skövde Arena. På planen var skillnaden större än så – i Skövdes favör.

– Om man ser till tabellen är Skövde klart bättre än den placering de har. Det låter kanske hårt, men så där otroligt bra var de ändå inte mot oss, säger Laurén.

Dock tillräckligt bra för att bolla ut ett tunt IVH utan skadade Lova Liif och Tove Barkestad. Ex-västeråsaren Sofia Olofsson öppnade med tre raka mål. Skövde ökade till 4–0 innan IVH gjorde sitt första mål på straff (Elsa Pettersson) först efter elva minuter.

Men sedan kom ett Skövderyck igen till 9–3, och med underläge 13–6 i paus var det avgjort redan där trots att försvarsspelet fungerade hyggligt matchen igenom. Båda målvakterna (Martina Thörn och Sonja Koskinen) gjorde vad de kunde, enligt Laurén. Det var framåt det klickade, 15 mål är inte godkänt även om Lisa Karlsson i Skövdemålet var duktig med 21 räddningar.

– Vi fick inte till anfallsspelet. Vi vågar inte spela ut anfallen och avsluten är för klena, även om Lisa Karlsson gjorde några bra räddningar också. Där har vi en del att jobba vidare på.

IVH hade en bra period i andra halvlek. Underläget var ”bara” sex bollar, 14–20, och skaraborgarna tog timeout.

Avslutade efter den med att göra 8–1 mot ett IVH som inte hängde med.

– Det var ju inte så at vi hade konstakt men vi tappade igen och avslutningen var verkligen inte bra.

IVH ligger först i fairplay-ligan. Enligt Laurén en inte alltför smickrande ledning.

– Vi är för mesiga och snälla. Vi smäller inte på. Det är inte så konstigt att vi leder där.

Annons