Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag aldrig varit med om något liknande"

Det var fantastiskt att se friidrotten igår kväll! Även om det inte var några svenskar som deltog.

Annons

Ett fullsatt stadium med 80 000 åskådare hejade vilt på alla engelsmän som deltog. Det var fantastiskt att höra denna enorma ljudmängd, oerhört inspirerande för alla! På mina nio OS har jag aldrig varit med om något liknande! Oerhört positivt! Engelsmännen älskar sport och tar del i detta med full kraft.

Idrottsligt var det en stor besvikelse att den fantastiska rysa stavhopperskan Insinbajeva misslyckades och blev endast trea. Både i Aten-OS 2004 och Peking-OS 2008 såg jag henne inte bara vinna utan även sätta världsrekord i stavhopp för damer. Otroligt imponerande! Men tiden tar ut sin rätt även när det gäller sport.

Man kan vara imponerad över hur bra England och London satsar på att investera i Olympic Park-området. Ett nedkört område har fått fantastiska investeringar och inte minst husen som idrottarna bor i. Dessa kommer att säljas och bli en ny stadsdel. Westfield heter det nya köpcentret vid den olympiska parken. Detta är en enorm satsning och kommer att bli det största köpcentret i England.

Idag blir det friidrott igen! Som vanligt förväntar jag mig en magnifik show från de duktiga idrottarna. Vi ska även titta på hästar och deras ryttare! Det kommer bli en spännande dag även idag!

Staffan Anger (M)

Riksdagsledamot Västmanlands län

Mer läsning

Annons