Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kamensky tvåa i debuten

Det var hans första tävling på Apple KJ. Då red 18-årige Fredric Kamensky hem andraplatsen i Lollos Memorial på Rocklunda.

Annons
Förvånad. Fredric Kamensky trodde inte att det skulle räcka till en andraplats med Apple KJ. foto: per g norén

Regnet hängde i luften när de högre klasserna skulle avgöras under helgens tävlingar på Rocklunda.

När Mini derbyt över 1.30- hinder började stod det klart att många skulle få problem med den bana som Roland Nilsson ritat upp. När klassen var över hade bara fyra av de 31 startande tagit sig felfria över de 17 sprången.

En av dem var Skästa Ridcenters Fredric Kamensky, som med sin nya häst Apple KJ red in på andraplatsen, endast slagen av gårdagens gigant, Kaspar Hållsten.

I och med andraplatsen slog 18-åringen bland andra 2002 års VM-fyra, Helena Lundbäck, som ställde upp med två hästar.

– Det känns jättekul. Det var min debuttävling på den här hästen så jag är jättenöjd med henne. Jag gick bara in och tog det lugnt och försökte rida en nolla. Mina förväntningar var bara att hon skulle kunna gå felfri men jag trodde inte att det skulle räcka så långt som till en andraplats. Jag trodde att de andra skulle rida snabbare än de gjorde, säger Kamensky.

Själv tyckte inte Fredric Kamensky att banan var särskilt svår.

– Det var en bra bana, den var kanske lite djup. Men jag tycker att den faktiskt var ganska enkel för att vara en 1.30-bana. Det brukar vara mer distanser, säger han.

Fredric Kamenskys andra häst han ställde upp med, Departa van de Pietakker, blev utesluten.

Övriga lokala placerade var Strömsholms Rebecca Jansson på Poetics Tudelu FLB på sjätteplatsen och Västerås RS Rebecca Pannula på Littefoot 5.

Annons