Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Känns riktigt tungt”

VästeråsIrstas seriepremiär är fortfarande i fara. En veckas saneringsarbete i Bombardier Arena har inte gett så bra resultat som det räknades med.  – Jag har inte alltför höga förväntningar, säger VI:s sportchef Daniel Skipper.

Annons
Beskedet dröjer. Var Annica Bernesund-Johnsson och Gabriella Skogsberg ska spela sin hemmapremiär är fortfarande oklart.

Förra veckan berättade VLT om de fuktproblem som ¿finns i A-hallen i Bombardier Arena.

Mätningar av fuktigheten i golvet visade för en vecka sedan på 97 procent och ¿efter en veckas arbete med stora fläktar för att torka ¿upp fukten har det gått ner med ungefär tio procentenheter.

– Vårt kansli har haft möte med Västerås stad i dag (läs i går) och utifrån vad jag har fått berättat för mig så verkar det bli försenat, vi får inga klara besked. Men att det gått ner så pass lite nu på en vecka när fläktarna står på hela tiden är sämre än förväntat, säger VästeråsIrstas sportchef Daniel Skipper.

Inte förrän fuktigheten är nere i ungefär 50 procent kan golvet brytas upp och ett nytt läggas in.

Tidigare har Västerås stad gett tidsintervall på allt i från fyra till åtta veckor.

Den 12 eller 14 september är det tänkt att VI-damerna ska spela hemmapremiär ¿i A-hallen, men med tanke på hur arbetet gått hittills är Skipper inte särskilt hoppfull.

– Jag brukar vara optimist men nu har jag inte alltför höga förväntningar på att det ska gå, säger han.

Helt klart är i alla fall att den träningsturnering som VI planerat in i slutet av augusti kommer att tvingas att delvis flyttas till en annan hall.

– Vi har en turnering med sex elit-serielag och två från allsvenskan. Tanken var att den ¿ena gruppen skulle spela i A-hallen och den andra i C-hallen men nu måste ju den ena gruppen flyttas och jag vet faktiskt inte var de ska ta vägen. Jag går bara och väntar och hoppas på besked, säger Daniel Skipper.

De båda a-lagen kan träna i C-hallen men att spela matcher där vore uteslutet.

– Förbundet tillåter inte det. Det finns bara 200 platser och i damernas elit-serie krävs det 1000 sitt-¿platser och för herrarna tror jag att det är 2 500 eller så, så det går inte.

För dam- och herrlaget fungerar det trots problemen med golvet bra med träningen eftersom lagen får de bästa träningstiderna i C-hallen. För ungdomslagen däremot innebär det här ¿stora problem.

Och problemen med golven är ingenting som är nytt för vare sig VästeråsIrsta eller Västerås stad.

– Vi fick reda på det redan i vintras att golvet behövde bytas och man undrar ju ¿varför det inte gjordes direkt efter att säsongen var slut i maj. Vi behöver ju hallen betydligt mer i augusti än vi gjorde då. Men det var väl som vanligt att någonting annat var viktigare än idrottsanläggningarna, säger Daniel Skipper och fortsätter:

– Det här känns riktigt tungt och det jobbigaste är ju att vi inte får veta någonting. Det vore ju en sak om de sa till oss att de inte hinner, nu ska man gå här och undra.

VLT har förgäves sökt ansvariga inom Västerås stad.

Mer läsning

Annons