Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlsson klar för semifinal i JVM

Han är en av totalt sju centrar i Sveriges landslag i JVM i Kanada. I morgon spelar VIK Hockeys William Karlsson semifinal.

Annons
På väg mot medalj? I morgon spelar William Karlsson semifinal mot Finland eller Slovakien.

Efter två viktiga segrar under helgen är det nu klart att Sverige, i egenskap av gruppsegrare, slipper att spela kvartsfinal och i stället går direkt till semifinal i morgon. Vilket lag som står för motståndet då avgörs i kväll när Finland och Slovakien möts i kvartsfinalen. Natten mot lördagen krossade Sverige just Slovakien med 9–1, och natten till i går svarade Sverige för en oväntat stark vändning där ett 0–3-underläge mot Ryssland vändes till en 4–3-seger. Avgörandet kom i förlängningen när AIK:s Joakim Nordström styrde in Patrik Nemeths fina passning och avancemanget till semifinalen var klart.

Sverige gick därmed obesegrat genom gruppspelet även om laget tappade poäng mot såväl Schweiz som Ryssland.

Efter ett par tuffa dagar i Kanada med matcher var och varannan dag hade de svenska spelarna i går spel-ledigt och gick inte att nå.

För VIK Hockeys William Karlsson har det gått trögt under JVM, en poäng (assist mot Schweiz) har det bara blivit och han har kallats blyg och försiktig av experterna.

I matchen mot Slovakien försökte sig Karlsson dock på samma snygga fräckis som han gjort tidigare i allsvenskan mot Almtuna borta, där han kommer från vänster och sedan skjuter mellan benen på sig själv, men det gick inte riktigt den här gången.

– Nej, han hade stöten just där jag sköt. Men får man chansen så ska man prova. Det är ju inte bara för att det är snyggt man gör dem utan de fungerar ju ibland också, sa William Karlsson till hockey-kanalen.se efter matchen.

Mer läsning

Annons