Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvalsuccé – nu jagar VIK-duon nya kontrakt

VIK:s tredjekedja med Tony Romano i spetsen har varit bäst i kvalseriens inledning. Och förutom en SHL-plats jagar den tekniske amerikanen även ett nytt kontrakt med VIK. – Det låser sig bara om jag tänker på framtiden, säger han.

Annons
på hugget. Transatlantduon Tony Romano och Kenndal McArdle har startat kvalserien övertygande. Foto: Daniel Guerra

ishockey. Förväntade toppspelare som skyttekungen Jeremy Williams (26 mål i grundserien), centern Matt Fornataro (bäste VIK-spelare förra säsongen) och nyförvärvet Evan McGrath har inte levererat i kvalseriens inledning. Nu gjorde förvisso Fornataro ett snyggt mål mot AIK i söndags – men McGrath och Williams är mållösa.

I stället har tredjekedjan med Tony Romano, Sam Marklund och Kenndal McArdle gått i bräschen och toppar den interna poäng-ligan tillsammans med backen Thomas Mitell.

Linan var briljant mot AIK och belönades med höga VLT-betyg.

– Vi har spelat ihop rätt länge och har hittat en bra kemi. Det har känts väldigt bra så här långt och självförtroendet är på topp, säger Romano.

VLT får en pratstund med amerikanen när han är på väg till stamhaket i stan för att ta en kaffe.

– Skönt att koppla av lite mellan matcherna. Vi gjorde en bra fajt mot AIK och nu är allt fokus på Malmömatchen (i kväll). Vi ska ta revansch efter strafförlusten i den första omgången. Malmö är ett bra lag som vi har respekt för. De vann trots allt grundserien, säger Romano.

Han fortsätter:

– Efter vår dåliga förstaperiod mot Rögle har vi höjt oss rejält. Känns som att vi har ett grymt go i laget nu.

Transatlanterna Tony Romano och Kenndal McArdle har utgående kontrakt men fortsätter duon prestera så här lär de belönas med nya kontrakt.

Romano själv vill dock inte tänka på framtiden.

– Förra säsongen i Vienna Capitals (Österrike) tänkte jag för mycket på vart jag skulle spela efter säsongens slut och då låste sig spelet. Det misstaget gör jag inte om.

– Även om det låter tråkigt så tar jag en match i taget. Jag vill bara spela avslappnat och försöka ha så roligt som möjligt. Då kommer det att gå bra.

Om du blir kvar i VIK, då blir det väl intervjuer på svenska nästa säsong?

– Ha ha ja, kanske det. Det svenska språket är rätt svårt när det gäller talet. Jag förstår hyfsat vad folk säger men att prata är mycket svårare.

Tränaren Joakim Fagervall berättar att han är väldigt nöjd med sin tredjekedja och är inte förvånad över att den enheten har överglänst de två förstalinorna.

– I en kvalserie är det inget ovanligt att de lite mer oväntade namnen kliver fram.

– Killar som Marklund och McArdle har bara ett läge. De ger alltid hundra procent. Sånt är kul att se. Och Romano börjar visa samma form som han hade i början av säsongen. Det är så vi vill se honom.

VLT har sökt Kenndal McArdle.

I en kvalserie är det inget ovanligt att de lite mer oväntade namnen kliver fram. Tränaren Joakim Fagervall.

Mer läsning

Annons