Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lillis: ”Alla måste ha mer hjärta och slita stenhårt”

Retur mot Vänersborg i kväll. VSK Bandy måste studsa tillbaka direkt. – Vi måste vara beredda att putta in det som krävs för att vinna, säger tränaren Stefan ”Lillis” Jonsson.

Annons
Börja om. VSK fick usel start på SM-kvarten mot Vänersborg. I kväll spelas andra matchen i Vänersborg.Foto: Rune Jensen

BANDY. Laget tränade av sig söndagsmatchen i ABB Arena i går eftermiddag och hade också ett snack. Det finns inte tid att grotta ned sig för mycket i detaljer, det finns inte tid att analysera 3–9-förlusten för djupt. Laget måste gå vidare när det är så tätt mellan matcherna.

– Klart man var arg, sur och besviken, att torska en kvartsfinal hemma är illa. Men vi måste ta det vidare till nästa steg och det kändes väldigt bra på träningen. Spelarna hade skakat av sig matchen och såg framåt, så var känslan, säger Jonsson.

Han saknade en viktig detalj i söndags; att spelarna inte gjorde vad som krävdes för att vinna matchen. Efter en bra start – men med många missade lägen – rasade spelet i andra och Vänersborg fick en enkel resa till 1–0 i matcher.

– Vet inte riktigt. Kolla på Hammarby. De spelar brutalt och på gränsen, och de har många spelare som är beredda att göra det. Vi måste också dit, att alla har mer hjärta och sliter stenhårt. I ett slutspel kan vi inte spela ut någon motståndare, men vi kan slita och kämpa stenhårt för att göra mål och försvara vårt mål.

Saknar ni de karaktärerna i laget?

– Vi har dem också, men de måste visa det ännu mer. Vänersborg hade också fler spelare som visade det, säger Jonsson.

Förväntat hårt tryck i Vänersborg Arena i kväll. Det ser Lillis bara som roligt.

– De är inte kloka därnere. Men det är bra stämning och det är bara kul. Jonsson tror att VSK faktiskt kan ha en fördel av att spela borta.– Vi har generellt sett gjort bättre bortamatcher där vi inte haft trycket att spela så mycket på oss. Han tror inte att Vänersborg kommer att ändra i sitt sätt att spela. Och han ser gärna att matchbilden från i söndags blir densamma fast tvärtom.– Även om det är svårt då de försvarar sig så lågt så kan vi kontra på dem i stället, säger han.VSK åker till Vänersborg med en skadefri trupp.

Jonsson.

Mer läsning

Annons