Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindahl hoppar för guld

SM i simhoppning har börjat och arrangeras denna gång i Karlskoga och Örebro. Veronika Lindahl från Västerås Simsällskap är på plats och hoppas vara med i kampen om guldmedaljerna.

Annons

I dag är det dags för Veronika Lindahl att kliva in i handlingarna på SM i simhoppning. Och det är en segerviss simhopperska som hoppas försvara sitt SM-guld på tre meter svikthopp från i vintras.

– Jag tror att jag har goda chanser och om jag sätter hoppen som jag ska är det inga problem, säger hon.

Samtidigt är hon väldigt snabb med att påpeka att hon inte har råd med några misstag överhuvudtaget. Det gäller att allt stämmer.

Förutom att Lindahl tävlar i tremeterssvikten så ställer hon även upp i hopp från en meter samt tre meter synchro, där hon tävlar tillsammans med Daniella Nero från Jönköpings Simsällskap. Och Lindahls tränare, Joakim Nyström, tror även på medalj för sin adept i de övriga klasserna. Huvudpersonen själv är dock inte lika säker.

– På ettan håller jag med Jocke, men i synchron är jag inte alls lika säker. Visserligen kom vi tvåa i förra SM men vi har inte hunnit träna så mycket ihop. Vi får se helt enkelt hur det går, säger hon.

Formen ska det heller inte vara några problem med. Lindahl berättar att hon har tränat på bra under den senaste tiden och att hon vet vad som krävs för nå framgång.

– Det är att jag lägger vikten på rätt saker, fokuserar på nuet och inte går händelserna i förväg.

Senare i sommar väntar både Junior-EM och Ungdoms-OS för Lindahl. Att få med sig ett bra resultat från SM är därför oerhört viktigt.

– Så är det helt klart. Inte minst för självförtroendet och samtidigt blir det ett kvitto på hur formen är. Man vill ju känna sig i bra slag på hemmaplan innan man tävlar utomlands eftersom konkurrensen kommer bli ännu hårdare, säger hon.

Kvalförsöken startar klockan 10.00 och finalen hålls under eftermiddagen med start 16.15.

Mer läsning

Annons