Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många hopp på Hamre

Hamre RK fick i helgen besök av ryttare från hela Mellansverige som deltog i helgens stora tävling. En deltagare som fick ställa upp på hemmaplan var Hamreryttaren Erica Thunberg.
– Jag rider varje dag, berättar hon.

Annons
Hoppla. Erica Thunberg deltog i helgens hopptävlingar på Hamre ridklubb.

Under helgen anordnade Hamre RK en stor hästhoppstävling. Totalt deltog omkring 250 hästar och lika många ryttare, antalet starter blev till slut omkring 350 stycken. Under lördagen anordnades även DM för Västmanland.

Ordföranden för Hamre RK och under helgen även domaransvarige Jan Thunberg var nöjd med tävlingen som gick som smort utan några större incidenter.

– Allt har gått otroligt bra, berättar Thunberg som sedan förklarar vad domarna tittar på i bedömningen:

– Att man tar hindren i rätt ordning, att man kontrollerar hästen och att man inte använder våld mot hästen, så kollar vi ju också om de river hindren eller inte.

Hästhoppsbanan var uppbyggd inomhus och blev inte berörd av det ihållande höstregnet, det var speciellt uppskattat av den stora publiken som entusiastiskt hejade på sina favoriter från läktarna inne i ridhallen.

En av ryttarna som deltog

i tävlingen var 16-åriga Erica Thunberg från Hamre RK som just varit ute på banan och hoppat.

Hur gick det för dig ute på banan?

– Han hade ett nerslag men han var jättefin och jätteduktig, svarar Erica och syftar på sin häst som hon ridit omkring ett år med nu.

Till vardags går Erica på Widénska gymnasiet

i Västerås där hon har hästsport som inriktning. Utöver det tränar hon en gång med tränare varje vecka för att bli så bra på hästhoppning som möjligt.

– Men utöver skolan och med tränaren rider jag varje dag hos farmor och farfar där jag har min häst, lägger hon till.

Erica berättar att det är mycket man måste tänka på för att bli en bra ryttare när man ska tävla i hästhoppning. Man ska hålla bra tempo över hindret, hålla blicken rakt fram och hela tiden anpassa tyglarna så hästen känner sig bekväm.

Mer läsning

Annons