Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markus Oscarsson satsade rätt

Igår morse tog jag mig den långa vägen till kanottävlingarna.

Annons

Först taxi, sedan tåg och därefter buss. Avslutade med en lång vandring fram till kanotstadion. Bra konditionsträning! I finalen i K2 1000 meter herrar gjorde Markus Oscarsson ett fantastiskt lopp tillsammans med sin partner Henrik Nilsson. De ledde klart efter drygt halva loppet. Men krafterna räckte tyvärr inte hela vägen fram, utan de slutade på en femte plats. Trots det en bra satsning! Ordspråket lyder; bättre lyss den sträng som brast än aldrig spänna sin båge!

Så tillbaka till London och hästhoppningen. Frågan var om Rolf-Göran Bengtsson skulle kunna försvara sitt guld från OS i Peking? Han fick dock aldrig den möjligheten. Hans häst Casall hade ett sår och efter veterinägenomgången på morgonen kom aldrig Bengtsson till start. Vilken flopp för alla oss som betalt för dyra biljetter.

På kvällen i Olympia Sadion var det Bolts show igen under 200 meter. Han vann så klart semifinalen och tar sitt nästa guld ikväll. No doubt! Känslan och stämningen på stadion av hejande åskådare är verkligen kul!

Om några timmar åker jag tillbaka till Sverige för fortsatt arbete. Olympiaden 2012 i London har varit mycket bättre än vad jag trodde den skulle bli. Organisationen fungerade mycket bra och fullt med åskådare överallt. Ska jag ranka mina nio olympiader kommer London på andra plats, endast Sydney 2000 slår staden. Nästa OS-rapportering från mig kommer från Rio 2016. Tack för att ni följt mina öden och äventyr under OS i London!

Staffan Anger (M)

Riksdagsledamot från Västmanlands län

Mer läsning

Annons