Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mårtensson avstängd – då rasar sportchefen

Fyra matchers avstängning blev straffet för Viktor Mårtenssons tackling på SSK:s Johan Jonsson. Ett beslut som väcker ilska i klubben.
– Viktor straffas för sådant han gjort tidigare, säger sportchefen Niklas Johansson.

Annons
tillbaka om en vecka. Viktor Mårtensson missar matcherna mot Almtuna (b), Timrå (h) och BIK Karlskoga (b). Den fjärde matchen (Björklöven hemma) omvandlas till böter. Foto: Per G Norén/Arkiv

Det var i den andra perioden i vinstmatchen hemma mot Södertälje som VIK-forwarden Viktor Mårtensson delade ut en tackling som drabbade SSK-backen Johan Jonsson.

Tacklingen tog illa och backen kunde inte spela vidare och visade sig senare ha fått en hjärnskakning.

I går kom Mårtenssons straff från disciplinnämnden; fyra matchers avstängning, varav en omvandlas till böter på 3 000 kronor.

– Vet inte vad jag ska säga. Jag menar verkligen inte att sikta mot huvudet för det sista jag vill är att skada honom. Jag gillar att tacklas och den här gången blev det olyckligt eftersom han bockade sig framåt precis när jag träffade, säger Viktor Mårtensson.

Om forwarden verkade ta straffet med ro var det helt andra tongångar hos sportchefen Niklas Johansson.

– Hela situationen bottnar i att Viktor är mycket större och tyngre. Deras back kryper ihop i kollisionen och visst ansvar ligger faktiskt på honom. Sedan är det som vanligt med disciplinnämnden, de vill ha in Viktors version av det men jag har aldrig sett att de har brytt sig om vad spelarna säger utan de kör sin egen grej, säger Johansson.

Efter matchen gick Södertäljes tränare Andreas Johansson till angrepp i medierna mot VIK och Mårtenssons tackling.

– Tycker att det är svagt av honom att agera som han gör. Han spårade ur fullständigt och jag kan inte förstå ett sådant beteende, säger Niklas Johansson.

Han tycker att det funnits gott om situationer under säsongen som varit betydligt värre och som inte straffats lika hårt.

– Precis som i många andra matcher den här säsongen var domarinsatsen en katastrof, säger han.

Vad syftar du på då?

– Generellt sett är det många tveksamma bedömningar i alla matcher och domarna har väldigt svårt att hålla en jämn nivå den här säsongen.

Att Viktor Mårtenssons straff blev så pass hårt beror inte, enligt Johansson, på just den här tacklingen utan på att han ”är den han är”.

– Viktor har aldrig tacklats fult under sin tid i VIK utan han straffas extra för gamla saker. Det handlar om att han under sin första säsong kastade handskarna några gånger och det får han betala för nu.

Mårtensson själv vill inte skriva under på det.

– Jag hoppas verkligen inte att det är så. Nivån är så pass hög så det borde inte kunna fungera så. Jag hoppas att de bara har tittat på den här situationen, säger han.

I kväll ställs VIK, utan Mårtensson, mot Almtuna i Metallåtervinning Arena.

Tycker att det är svagt av honom att agera som han gör. Han spårade ur fullständigt. Niklas Johansson om SSK-tränarens utbrott.$RETURN$$RETURN$

Mer läsning

Annons