Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitell stannar i VIK – även nästa säsong

Thomas Mitell stannar i VIK Hockey – även nästa säsong. Det bekräftade backen för VLT efter matchen mot Oskarshamn. – Med en riktig försäsong kommer jag att ha lättare att anpassa mig till spelet nästa säsong, säger Mitell.

Annons

Han var nära att göra första målet i VIK-tröjan mot IKO.

Men Jason Walters styrning raserade firandet.

– Jag fick ett pass av någon av slovakerna och sköt direkt. Skottet var helt okej, men ibland går det in och ibland ut. Jag hinner inte sikta så ofta i de lägena, säger Mitell om målet.

Mats Waltin (tränare VIK) sa under presskonferensen att han tyckte att din utvecklingskurva bara pekar uppåt, hur känner du själv?

– Så är det absolut. Dels har jag varit skadad och inte spelat match på två månader, bara det innebär ju en förändring. Och sen skulle jag göra mina första matcher i allsvenskan och det är en jätteskillnad mot division 1. Jag tror absolut att jag kommer att bli bättre och bättre.

Efter matchen bekräftade Mitell att han skulle stanna i VIK.

– Jag och Niklas hade ett snack i måndags och då var vi överens om en fortsättning även nästa år. Men jag har inte skrivit på papprena än, sa han då.

Under gårdagen blev kontraktet klart. Nu kan VIK räkna in en skicklig offensiv back i nästa års laguppställning.

– Med en riktig försäsongsträning så kommer jag att gå framåt på den fysiska biten och ha lättare att anpassa mig till spelet.

Det blir en riktig allsvensk satsning på äldre dagar?

– Ha, ha. Ja, det blir kul. Jag vill ge det chansen – det passar perfekt nu när jag bor i stan också.

Mer läsning

Annons