Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitells skada vägrar att läka

Han hoppades på en snabb comeback. Verkligheten blev totalt annorlunda.

Annons
Tomas Mitell. VIK Hockeys offensiva back är skadad och blir borta ytterligare en tid.Foto : Jonas Bilberg/Arkiv

Han var seriens hetaste offensiva back och ett stort utropstecken utanför Västmanland. Då slog Tomas Mitell upp sin ljumskskada.

Det var den sjunde november.

En och en halv månad senare är han fortfarande inte tillbaka i spel.

– Jag har dragits med den här skadan i flera säsonger. Jag får ont i ljumsken och kan inte åka skridskor för fullt. Då går det inte att spela och det enda jag kan göra åt det är att vila och rehabträna, säger Mitell och suckar.

– Jag är less på den här skadan. Det är surt.

Speciellt med tanke på din vassa säsongsinledning?

– Jo, det gick bra för både mig och laget så det kom i ett dåligt läge. Men jag försöker att inte resonera i ”tänk om”-banorna, det ger ingenting att tänka så. Jag får jobba på med rehaben istället.

Mitell gjorde ett första istest i tisdags.

Då löd rapporten:

– Det kändes väl okej. Det kändes att det var ett tag sedan jag stod på isen och jag kunde väl kanske gå på 80 procent. Men det räcker inte för att spela i allsvenskan. Det är när jag belastar ljumskarna i ytterläget (maxfart) som det känns.

VIK tappar mycket kreativitet i powerplay med Mitell på skadelistan.

Därför är hans comebackprognos ingen positiv läsning för VIK-fansen.

– Det blir inget innan jul i alla fall. Jag väntar och ser hur det känns inför den sjunde januari (Rögle). Det är ingen idé att chansa och spela innan dess, väntar jag till efter jul får jag två veckor extra att komma ifatt på.

Har du övervägt enoperation?

– Ja, vi har börjat att prata om det. Men det är sista utvägen. Jag har ju haft det här problemet länge nu och jag har provat allt som går. Så jag ska diskutera det med klubben och läkarna efter säsongen och överväga om det är värt det, säger Mitell som har kontrakt även över nästa säsong.

VIK parkerar fortfarande på en topp 3-placering inför kvällens möte mot Södertälje.

Där vill Mitell att laget stannar kvar.

– Vi ska komma ihåg förutsättningarna inför säsongen och det snacket som gick då, att vi ligger trea nu är en stor framgång sett till hur det lät då. Och nu är det topp tre som gäller fortsättningsvis också, det skulle vara grymt kul om vi kunde ta en av de placeringarna.

– Vi har ett grundspel som bevisligen fungerar och ska fortsätta att tro på det vi gör. Sedan kommer det förhoppningsvis tillbaka ett antal spelare i mitten av januari.

Mer läsning

Annons