Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norström jagar revansch

112 startande är nytt rekord för rallycross på Västerås Motorstadion.Ett resultat av att Götalands- och Svealandscupen samarbetar och kör i dagarna två under pingsthelgen.

Annons
Niclas Norström

 Totalt är det elva deltävlingar i Svealandscupen och Västerås Motorsällskap arrangerar nummer tre och fyra under pingsthelgen.

Nya SM-reglerna säger att alla där måste åka två distriktstävlingar, och det ger rekordmånga anmälda – 112 stycken!

– Fantastiskt roligt. Magkänslan säger att vi kör finalerna tidigast 16.00 båda dagarna, säger Jocke Larsson, biträdande tävlingsledare hos arrangerande Västerås MS.

I går kväll var en av favoriterna i klassen med motorer på 2,4 liter, Niclas Norström, från Kolbäck på plats för att testa den nyasfalterade velodromen. Och BMW:n som gömmer en Volvomotor under huven. Efter misslyckandet i SM-premiären söker han revansch.

– Egentligen behöver jag bara rulla över startlinjen för att få köra SM-finalen i höst. Men är jag på plats är det fullt som gäller. Inget annat, säger Niclas Norström.

– Sen gillar jag banan för startrakan är lång. Då hinner fältet dras isär och det blir inte så trångt in i första sväng.

För Norström vore det en mardröm att inte gå till final. För debuterande Jonas Holgersson från arrangörsklubben, i ny Volvo 142, vore det en dröm.

Mer läsning

Annons