Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny rekordtid för Västeråstalangen

Mångkamparen Emma Stenlöf slog nytt personligt rekord när hon tog guld i 100 meter häck på Världsungdomsspelen i Göteborg. Nu är Västeråstalangen klar för Junior-VM i USA.

Annons

Mångkampstalangen Emma Stenlöf hade en väldigt lyckad helg i Göteborg när Världsungdomsspelen i friidrott avgjordes. 

Hon tävlade i fyra grenar och förutom en andraplacering i F19-klassens höjdhopp, en tredjeplats i längdhopp och en sjätteplats i 100 meter så lyckades hon plocka hem guldmedaljen i 100 meter häck.

Varför gick det så bra för dig?

- Jag antar att jag hade bra form. Det kändes helt okej i försöken men det var tidigt på morgonen. Kroppen var lite seg då, men under eftermiddagen blev det bättre och då var motståndet bättre också. Det hjälpte mig att springa snabbare, för man sporrades av det, säger hon.

Nu är nästa sikte inställt på Junior-VM i USA som pågår mellan 22 och 27 juli och Stenlöf är laddad.

- Jag ska lägga upp träningsprogrammet i kommande dagar. Men mentalt är jag inte där ännu. Jag tror att man inte ska tänka allt för mycket på det för om du börjar ladda för tidigt så kommer det bli svårt att hålla det i flera veckor.

Läs mer: I fredagens upplaga av VLT kan du läsa en längre intervju med Emma Stenlöf där hon bland annat pratar om det tangerade rekordet som hon numera delar med Johanna Sjöström och hur hon ser på sina chanser i det stundande Junior-Världsmästerskapet.

Mer läsning

Annons