Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya medaljer för VSS

Ett guld och två silver under fredagens SumSim.

Annons
Lukas Steiner.

På torsdagen simmade Gijs Dijkhuizen hem Västerås SS första SumSim-medalj för i år när han tog silver i 100 meter bröstsim. Och på fredagen fortsatte framgångarna för klubben (dit även dubbla SM-medaljören i simhopp, Veronika Lindahl hör).

Precis som tidigare fortsatte VSS-simmarna att gång på gång slå personliga rekord och sätta säsongsbästan, och tre nya medaljer hämtades in.

Den första kom när Andrea Persson lyckades sänka sitt personliga rekord i både försöken och finalen, sammanlagt med 2,4 sekunder, och simma hem ännu ett silver till klubben på tiden 1,15,89 i 15-årsklassen på 100 meter bröst.

Det följde sedan 13-åriga Hannah Brunzell upp på samma distans fast i 14 år och yngre-klassen med att ta kommandot direkt från start, glida iväg och sedan krossa allt motstånd. Guldet blev ett faktum och det tillsammans med en sänkning av det personliga rekordet med två sekunder. Hennes tid, 1,12,87, är bara tre tiondelar över SumSim-rekordet på distansen.

Fredagens tredje medalj kom genom Lukas Steiner på 1500 meter frisim. Tillsammans med storfavoriten Victor Johansson från Jönköping gjorde Steiner ett ryck direkt och loppet blev sedan en rysarduell mellan de båda. Tyvärr för Steiners del var Johansson aningen starkare mot slutet och vann med 49 hundradelar och det blev silver för VSS. Sammanlagt har Lukas Steiner nu sänkt sitt personliga rekord med 47 sekunder på distansen under det senaste året.

Mer läsning

Annons