Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyförvärv får gå

Patrik St Cyr och Daniel Andersson kan komma att lämna VSK Fotboll. Anledningen är klubbens dåliga ekonomi. – Riktigt tråkigt. Men svårt för mig att göra något åt, säger Patrik St Cyr.

Annons

Spelarna fick beskedet i måndags kväll. De tillhör fort-farande VSK Fotboll, men klubben vill att de söker sig bort och tänker inte ställa sig i vägen. VSK slipper på det sättet lönekostnaderna.

Både St Cyr och Andersson skrev på treårskontrakt när de kom från Sirius respektive Östersund inför säsongen.

– En knepig situation, det var inte så här jag tänkt mig. Fotbollsmässigt känner jag förtroende från spelare och tränare, men jag har förstått jag är en av de större posterna ekonomiskt, säger St Cyr till VLT.

Han har pratat med sin agent och säger att det är i ”rullning”. Samtidigt säger att han inte är så lätt att hitta en ny klubb.

– Har inte rosat marknaden så det står inte klubbar i kö direkt.

St Cyr och Daniel Andersson tränade som vanligt i går.

– Det är lite dubbelt. Om någon annan klubb ska bli intresserad måste jag visa upp mig så gott det går samtidigt som jag inte kommer att vara kvar här på sikt. Jag lever för fotbollen så jag kommer att ge allt för den här klubben så länge jag är kvar.

Det är lätt att säga?

– Jo, även om jag kanske inte smält det här än så är det så.

Vad händer om ingen annan klubb är intresserad?

– Ja du. Jag har ju ett gällande kontrakt här.

Haci Aslan, sportsligt ansvarig i VSK, vill inte nämna vilka spelare som fått beskedet, men han bekräftar att det är två spelare det rör sig om och att det är av ekonomiska skäl.

– Vi ser över ekonomin och det här är en av åtgärderna. Vi ser över hela organisationen för att hitta andra sätt att spara också, säger Aslan.

Hur tog spelarna det?

– De var professionella, förstod läget i klubben och är båda inne på att själva söka sig till nya klubbar.

Tror du att de hittar nya klubbar?

– Det tror jag. Det är bra spelare båda två

Om de inte gör det kommer de att vara kvar då?

– De tillhör VSK. Blir de uttagna till match så har de skyldighet att spela.

Har du förståelse för om de inte är så sugna på det?

– Som jag sa, de är skyldiga att spela om de blir uttagna.

Kan det bli aktuellt att göra sig av med fler spelare?

– Det kan det bli, men inte för tillfället.

Med Linus Sjöberg och Victor Nilsson Lindelöf på provspel i engelska Premier Leaguelaget Stoke riskerar Grönvitt att tappa fyra spelare i sommar. Det i ett läge där klubben slåss för att klara kontraktet i super-ettan.

– Det kan man se på olika sätt. För ekonomins skull skulle vi bli glada om det kommer ett bud från Stoke, men vi har inte hört något än.

Hur pass allvarligt är det med ekonomin?

– Det är ingen hemlighet att vi har det tufft som många andra klubbar. Vi håller på att analysera ekonomin och ber att få återkomma senare om hur det står till. Men ryktet att det skulle vara nära konkurs är taget ur luften. Vi gör det här för att få ner kostnaderna och inte äventyra föreningen.

Mer läsning

Annons