Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oscarsson redo för säsongsstarten: ”Skönt att känna på”

I helgen drar Markus Oscarsson igång tävlandet. Han gör det mest som ett avbrott i träningen. – Jag har inte toppat formen för det här. Det är en enda tävling som gäller i år, säger han.

Annons

Efter att ha tränat stenhårt hela vintern med enda sak i sikte, OS i London, får han omväxling. Oscarsson åker till Köpenhamn och tävlar i K1 500 och K1 1000 meter i säsongs-upptakten.

– Träningen har känts bra men jag har egentligen ingen aning vart jag står, i alla fall inte tävlingsmässigt. Men det spelar mindre roll, jag behöver inte göra några resultat. Det som är bra är att efter en tävling brukar man få upp tempot i träningen, säger Oscarsson som kör sex lopp i Danmark.

Tävlingen i Köpenhamn lockar svenskar, danskar och norrmän. Den fungerar som OS-uttagning för danskarna, men där finns också en norsk K2-a som inte är OS-klar än.

– Det blir nog väldigt blandad kvalitet. De som behöver göra resultat och de som inte är så långt framme än. Det ska bli skönt att få känna på det och det har varit bra att inte behöva kvala till OS. Det har varit mer avslappnat att inte behöva ha ett kval i huvudet under träningen, säger han.

I OS i London kör han K2 1000 meter i par med Henrik Nilsson. Men OS-guld-kollegan från 2004 är inte med i Köpenhamn.

Nästa vecka kommer Nilsson till Västerås för samkörning, och Oscarsson åker till Nyköping därefter. Båda har varit på olika träningsläger under vintern (Oscarsson i Florida i sammanlagt sex veckor), men de kommer att öka tiden tillsammans under våren.

– Vi kommer att träffas mer och mer. Vi känner varandra så oerhört bra och klaffar tillsammans men vi behöver ändå träna ihop, säger Oscarsson.

Anders Öhlin

021-19 92 93

[email protected]

Annons