Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polons framtid i VSS

Intresset för vatten-
polo bland stadens ungdomar är större än på länge. Därför drar Västerås Simsällskap i gång juniorverksamheten igen.
– Skönt att slippa ringa in någon gammal gubbe när det är match, säger juniortränaren Rickard Greijer.

Annons
Ungdomsverksamheten i VSS vattenpolo har ökat det senaste året.

Brist på intresse har suttit käppar i hjulet för VSS:s juniorverksamhet inom vattenpolo de senaste åren.

Men nu är man tillbaka på riktigt. Och det är man tack vare att Västeråsungdomar i blandade åldrar fått upp ögonen för sporten.

– Först gick jag i vanlig simning, men när träningen trappades upp valde jag vattenpolo i stället, säger tolvårige William Moody som gått i vattenpolo sedan ungefär sex månader tillbaka.

Moody har liksom alla andra i laget tagit steget från vanlig simning till vattenpolo. Och han tycker att det finns många fördelar med sporten.

– Jag började i det mest för att hålla i gång musklerna, men sedan upptäckte jag att det var en jätterolig sport att utöva. Det roligaste är matcherna, säger han.

Lagets tränare Rickard Greijer tog över laget efter att han tvingats lägga sin egen simkarriär på hyllan. Anledningen till det var att han utvecklade en klorallergi som bara blev värre och värre.

Nu lägger han i stället ner mycket tid på att träna sitt lag – som tränar tre till fyra gånger i veckan på Lögarängsbadet.

– I början var det svårt att få hit folk, vi hade knappt så att det räckte till matcherna. Men nu är det jättebra. Det är skönt att slippa ringa in någon gammal gubbe som vi tvingades göra förr när det var match, säger han.

Greijer har ungefär 20 spelare att förfoga över när det är match. Alla som är födda 1992 och senare går i samma lag. Tjejerna tävlar tillsammans med killarna.

Detta år kommer de att tävla i JSM samt några cuper – bland dessa Upptramp Cup i Järfälla.

VSS får alltså i gång vattenpolon på juniorsidan under ett år som minst sagt betyder mycket för föreningen. Om ungefär två månader firar nämligen VSS hundraårsjubileum.

Mer läsning

Annons