Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredricson tog hem guldet

Han fick inte rida Göteborg Horse Show i Scandinavium i februari. På söndagen fick Jens Fredricson revansch när han red hem SM- guldet i Flyinge.

Annons

När det stod klart att Strömsholms RSF:s Jens Fredricson inte skulle få rida i Göteborg Horse Show fokuserade han om. Nu var det inomhus-SM i Flyinge, Skåne, som gällde. Efter en lite tyngre period för honom och favorithästen RS Lunatic släppte det ordentligt i lördagens kvaltävling där ekipaget gick runt felfritt med tredje bästa tid.

Det blev sedan en lång väntan i söndagens final på att de sjutton sämre placerade ekipagen skulle ta sig igenom den tuffa banan. Och när det väl var Fredricsons tur gjorde han ingen besviken. En felfri ritt även nu gjorde att han gick upp i topp och därefter var det bara att vänta på att de två sista ekipagen skulle rida och därefter väntade en omhoppning.

Det blev en spännande historia där alla red riktigt bra. När bara Jens Fredricson återstod visste han att det räckte med en felfri runda för att ta hem guldet och red därmed lite lugnare och tog hem guldet.

För Strömsholms andra representant, Maria Håkansson och Acorat i juniorklassen gick det också bra. Det blev en sjätteplats för ekipaget.

Mer läsning

Annons