Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonsson tror på Strömsholm i hopp-SM

I dag startar kvalomgångarna till seniorklassen i hopp-SM. Strömsholms RSF har fyra ryttare på plats i Falun som är redo att tampas om topplaceringar.

Annons
Niklas Jonsson, här på Pilgrim.

Niklas Jonsson är en av dem och han har gått väldigt starkt under det senaste året. Två SM-brons har det blivit, något som har haft en positiv inverkan på hans självförtroende.

– Jag har inte riktigt lyckats tidigare och därför kändes det bra när jag lyckades bärga två bronsmedaljer på relativt kort tid, säger han.

Gällande hans klubbkollegor så tror Jonsson på goda möjligheter till bra placeringar för alla tre, trots omständighetena.

– Varken Jens (Fredricson), Markus (Westergren) eller Daniel (Svensson) har sina förstahästar tillgängliga, så de kommer att få kämpa lite grann. Men absolut, alla tre är jäkligt duktiga ryttare och är hästarna på tårna så kan de komma topp tio.

Tävlingen består av två kvalomgångar och en final, som avgörs under söndagen. Och Jonsson vill vara där.

Hur ser du på dina möjligheter att ta en medalj?

– Jag tycker jag har ganska goda chanser. Min häst är så pass bra och rutinerad så vi bör vara med och slåss där uppe. Det är kanske dags att spotta upp sig och kamma hem ett guld nu, säger han.

Mer läsning

Annons