Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revansch på agendan inför Grand National

I fjol gick det inte alls bra för Strömsholmstränaren Dennis Perssons hästar i Grand National. När anmälningarna till årets lopp nu kommit är han taggad och revanschsugen.
– Det ska till en riktigt bra häst för att slå oss i år, säger han.

Annons
Peppad. Får hästarna vara friska kan Dennis Perssons team överraska i tävlingen.

Den 17 juni går årets upplaga av Grand National av stapeln på Strömsholm och nu har anmälningarna kommit in.

Bland de anmälda hästarna finns två av hemmatränaren Dennis Perssons hästar, Amber Hill och Oranis.

– Det är väldigt många internationella hästar anmälda och jag tycker att det ser bättre ut än på många år. Kanske bättre än någonsin, säger Persson.

17 hästar är anmälda, men hur många av dem som faktiskt kommer att starta i det 4500 meter långa loppet blir inte klart förrän drygt två veckor före loppet.

Om de egna chanserna säger Dennis Persson så här:

– Amber Hill har haft en infektion i kroppen som har gjort att han inte alls varit så bra. Men där vet jag att jag har en jäkligt bra häst så om han är hundraprocentig till den 17 juni ska det till en riktigt bra häst för att slå honom.

– Oranis var med förra året men gjorde inte alls bra ifrån sig men han är en gammal herre som visat toppform den senaste tiden så han kan nog absolut överraska.

Förra årets Grand National vanns av den tyska hästen Glückstag och jockeyn Edouard Monfort.

Men det många mindes av tävlingen var den otäcka olyckan som medförde att valacken More Like It fick avlivas efter att han och jockeyn Henrik Engblom gått omkull.

Mer läsning

Annons