Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skästa klart för elitserien

Nu är det klart. Skästa RS återvänder till elitserien nästa säsong.

Annons

Skästa RS har imponerat direkt från start i hästhoppningens division 1. Efter att ha vunnit de två inledande omgångarna gick laget enkelt vidare till mellanrundan där omgång tre och fyra skulle avgöras under helgen på Rocklunda.

Även där visade Skästa att laget inte hög hemma i division 1 utan att elitserien är den rätta divisionen för laget. Både under lördagen och söndagen utklassade Skästa motståndarna och kunde på söndagseftermiddagen konstatera att laget inte bara var klart för elitserien utan även att inget annat lag ens varit i närheten av dem.

-Det är helt sjukt att vi kunde vinna alla fyra omgångarna, så jävla roligt, säger Louise Haaga, som på söndagen red felfritt på trotjänaren Acacio, 18-år.

Men lite spännande blev det ändå på söndagen. Lagets andraryttare, Sandra Nilsson, blev utesluten med sin häst Wichita efter två olydnader.

-Det hade hänt en grej för Sandra precis innan hon red in. I sista framridningshoppet var det en ryttare som red in precis bakom henne så att de höll på att krocka och hennes häst blev väldigt skärrad för hon är ganska känslig när det gäller vad som händer bakom henne. Så när hon kom in på banan sedan så började hon krångla i kombinationen eftersom det hände en massa saker bakom då. Men det gjorde ingenting, det satte bara lite press på oss gamlingar, säger Louise Haaga och syftar på sig själv och Acacio.

Hur ska ni fira elitserieplatsen?

-Nu blir det grillning på Skästa gård och senare ska vi ha en stor fest.

Mer läsning

Annons