Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skästa tvåa i allsvenskan

På lördagen var det dags för allsvensk premiär i hästhoppning i den östra zonen där lagen från Västmanland ingår. Och det var en bra dag för alla tre lagen från VLT:s bevakningsområde, Skästa RC, Västerås RS och Strömsholms RSF.

Annons
Louise Haaga, här under träning på hästen Quentin de Capriole.

Skästa var ett av endast två lag som lyckades ta sig felfria genom grundomgången var vidare till omhoppningen. Där satsade Skästa allt på att rida fort och kunde efteråt konstatera att man var 22 sekunder snabbare än Södertälje, men att man fått fler fel. Det blev därmed en andraplats för Skästa.

-Det är en superbra zon och alla red bra och lugnt tycker jag. Vi har ett ungt lag och känner oss väldigt nöjda, säger Skästas Louise Haaga som efter att gått nolla i grundomgången på Quality fick ett nedslag i omhoppningen.

Allsvenskan rids från och med i år i tre omgångar i stället för sex och därefter går de två främsta lagen ur varje zon (totalt fem zoner) vidare till finalen i Falsterbo i sommar.

-Målet är att ta oss dit. Vi vet att det kommer att vara tätt mellan lagen men nu fick vi en bra start och har en bra chans, säger Haaga.

Strömsholm blev trea och VRS fyra.

Mer läsning

Annons