Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM med VM-status

Svenska mästerskapsmedaljer i dressyr som uppladdning inför VM. SM-dressyren i Strömsholm handlade mycket om att utse ett nytt VM-lag.

Annons

Dressyr-SM genomfördes runt Strömsholms slott med tävlande i tre olika klasser – juniorer, unga ryttare och seniorer.

För seniorerna blev det dressyrryttarnas sista och avgörande VM-kval. Efter tävlingskval och två strykningar stod 13 ryttare klara inför gårdagens final.

Det blev en tillställning där förhandsfavoriten stod på sig. Efter ett väl genomfört framträdande blev till slut meriterade Tinne Vilhelmson Silfvén ridande på Favourit slutsegrare med poängbedömningen 74,44 procent. Tvåa kom Minna Telde på Larina Höm, 70,88, tätt följd av Charlotte Charlotte Haid Bondergaard med hästen Lydianus på 68,82 procent.

I finalen återfanns också legendaren Ulla Håkanson på Richelle 2 från Strömsholms RSF. Håkanson knep till slut en hedervärd femte plats. Från Strömsholms RSF fanns i finalen också Ingrid Jelin ridandes Early Trick, hon slutade på 13:e plats.

Landslagets förbundskapten Bo Jenå har under tävlingen varit på plats för att bedöma vilka ekipage som ska med till VM. Förutom att prata VM passade han på att berömma två saker.

– Arrangemanget har varit väldigt bra här i Strömsholm, jag har även sett fina framträdanden från de yngre ryttarna, där har vi stor bredd och en fin framtid.

Efter tävlingens slut meddelade han sitt VM lag: Alla de tre medaljörerna i SM plus Patrik Kittel, som istället för att tävla i SM tävlade i Tyskland, fick var sin plats.

SM guldmedaljören och kommande VM-ryttarinnan Tinne Vilhemson Silfvén var nöjd med sin placering.

– Jag hade mycket fin ridkänsla och är väldigt nöjd.

VM rids den 25 september till den 10 oktober i Kentucky, USA.

– Nu laddar vi inför VM. Det ska bli intressant att se hur vår nya laguppställning klarar sig. Målet är att kvala in till OS 2012, men vi ska nog kunna vara med och slåss om silver- och bronsmedaljerna också, säger Bo Jenå.

Mer läsning

Annons