Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Superhästen skadad - Fredricson missade stortävling

En svullen kota satte stopp för Strömsholmsekipaget.

Annons

Turen var inte på Strömsholmsekipaget JensFredricson/Lunatics sida inför fredagens premiär i nationshoppningarna i Furusiyya FEI Nations Cup som reds i belgiska Lummen. Sverige rider numera i division 1 efter att ha avancerat i seriesystemet.

– Lunatic var lite varm i en kota imorse. Det är inget allvarligt men vi har en lång säsong framför oss och vill inte riskera något, säger förbundskapten Sylve Söderstrand till förbundets hemsida.

Ekipaget fick strykas och in gick i stället Jens bror Peder. Han fick en dålig start för Sverige när hans H Cash In rev en bom redan på tredje hindret.

Även Emma Emanuelsson och Titan fick därefter fyra fel efter att ha kommit fel på vattengraven. Det följdes sedan upp av ännu en ritt med fyra fel från Henrik von Eckerman och en felfri runda av Rolf-Göran Bengtsson.

I den andra rundan floppade Sverige och ingen ryttare tog sig runt felfritt, närmast var Rolf-Göran Bengtsson som fick ett tidsfel tillsammans med sin häst Casall ASK.

Sammanlagt blev det 21 fel för Sverige vilket placerade laget näst sist av de

åtta startande länderna. Vann gjorde Schweiz efter tre felfria rundor i båda omgångarna. Superstjärnan Steve Guerdat behövde inte ens starta.

Mer läsning

Annons