Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VRS tar sats mot toppen

Rocklundalaget imponerade stort i allsvenskans andra omgång.

Annons
Lois Pettersson, Västerås RS.

De inledde årets upplaga av Agria Allsvenskan Elit med en fin fjärdeplats förra helgen. På lördagen följde Västerås RS upp det med att vara med och utmana om segern i den andra omgången, som även den reds på Sundbyholm.

I grundomgången red alla lagets fyra ekipage felfritt. Lois Pettersson och hennes Herz M:s resultat ströks dock eftersom de var långsammast. Bara ett enda lag skulle kunna matcha VRS resultat och ta sig till omhoppningen – Årsta Runsten.

Båda lagen gick felfritt även genom omhoppningen i en över lag välriden tävling och det skulle bli tiden som avgjorde. Tyvärr avgjorde den till Stockholmslagets fördel. Årsta Runsten var fyra sekunder snabbare och VRS fick se sig besegrat. Andraplatsen gav dock fina poäng i den totala poängräkningen och VRS gled upp på en delad andraplats med just Årsta och lokalkonkurrenten Skästa RC (för dagen fjärdeplacerade).

En omgång återstår för lagen i den östra zonen. Den avgörs i början av juni i samband med Strömsholmstävlingarna. Därefter går de två främsta lagen vidare till finalen som i år rids i Falsterbo.

VRS lag:Lois Pettersson /Herz M

Rebecca Pannula/Littlefoot 5

Linn Wässman/Chiemsee F

Linda Eriksson/Luxembourg S.E

Mer läsning

Annons