Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roedeers U15 vann stort

Det blev inte mycket till match när Uppsala gästade Arsovallen.
Västerås Roedeers spelade ut dem totalt och vann med hela 78–6.
– Det var total domination, säger tränare Erik Hell.

Annons
Säker seger. Roedeers U15-lag vann mot Uppsala.

Favoriten Västerås Roedeers U-15 gjorde precis vad de skulle göra i söndags.

Uppsala visade sig inte bli några som helst problem och Roedeers styrde matchen från start till slut.

– Det var verkligen en laginsats idag, det var bitar idag som klickade till som inte har gjort det tidigare. Vi är mycket nöjda, säger Hell.

Och mycket är tack vare lagets nya träningssätt menar Hell.

– Grabbarna har jobbat hårt under vintern med styrketräning framförallt, och det får vi se nu hur mycket det har hjälpt, de är så pass fysiska och starka och då blir det så här. Det och givetvis blandat med att vi har väldigt många talangfulla spelare, man kan inte bara ha stora och starka killar. Men mycket har kommit tack vare träningen under vintern, säger Hell.

Och Alexander Johansson Monin håller med.

– Man blir starkare och det minskar skadorna, vilket är bra. Man känner sig mycket säkrare i kroppen när man är starkare, säger han.

Roedeers ligger nu på en klar förstaplats i serien efter två storsegrar mot Uppsala (72–0, 78-6) – och härnäst väntar Karlstad.

– Vi vet inte så mycket om dem, men de har spelat mot Uppsala och fick stryk med 42–12. Så vi har nog goda chanser att lyckas, mycket talar för att vi kan vinna den matchen säger Hell.

– Man ska aldrig säga att vi kommer att vinna, men vi har i alla fall goda chanser, säger en av matchens giganter, Sebastian Degerlund.

Snart väntar sommaruppehållet i seriespelet – men det blir inte så värst mycket vila för Västeråstalangerna.

– Vi ska spela i en turnering i sommar, Dukes Tourney, i slutet av juli och början på augusti, säger Hell. Och fortsätter:

– Det ska bli jätteroligt. Då får vi en chans att mäta oss mot några andra lag också. Vi är inte så många lag i vår serie, så det behövs.

Mer läsning

Annons