Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rönnby F98 - bäst i Sverige

De ser ut att gå mot  seger i alla tre divisioner de spelar. Och för två helger sedan vann de Newbody cup. Möt Sveriges bästa F98–lag i innebandy – Rönnby Tigers.
– Det har varit ett väldigt bra år, säger lagkapten Jonna Sjöberg.

Annons
Guldgäng. Övre raden från vänster: Sofia Andersson, Ida Jernberg, Ellinor Boudin, Rebecka Lindfors Tilde Thölin, Amilia Högbacka, Victoria Lilja, Tova Eriksson, Natalie Uppling, Felicia Stolpe, Darja Andersson, Cajsa Bagge, Isabelle Wennerström, Jonna Sjöberg. Nedre raden: Linda Rauhlla, Irma Löwstedt, Lovisa Byman, Sofia Borg, Izabell Rydell, Thea Elfström, Emelie Isaksson, Johanna Lamberg, ellenor Nogelius, Josefin Höglaner, Elina Hemström, Lisa Söderlund, Julia Bertils. Liggande: Emma Gullberg.

Säsongen 2011/2012 har varit en väldigt bra säsong för Rönnbys innebandytjejer födda 1998. Laget har gått som tåget både i serien såväl som i cuper.

Och för två veckor sedan kom deras största seger hittills – guld i Newbody cup, SM för F13.

– Det känns riktigt roligt, man har väl inte riktigt förstått det än egentligen. Men det är riktigt stort, säger Jonna Sjöberg.

Finalen gick av stapeln den tredje mars i Falun. Motståndet stod Hultsberg/Björkås för – och det skulle bli en jämn kamp.

– Vi började starkt och fick in två mål genom Sjöberg och Rydell, sedan blir det lite skakigt och vi släpper in dem i matchen lite. De kvitterar till 2–2 och matchen stod och vägde lite, säger tränare Magnus Eriksson.

Men med mindre än tre minuter kvar att spela kom avgörandet. Tova Eriksson tog emot ett långt uppspel och klippte till – 3-2 till Rönnby.

– Det var riktigt skönt, jag förstod inte riktigt att det var mål först, säger Tova Eriksson.

Hur gick tankarna när domaren blåste av matchen?

– Det var skönt, vi hade vunnit, ungefär så, men man hade inte förstått riktigt vad det var som hade hänt egentligen. Det har man fortfarande inte gjort, säger Jonna Sjöberg.

Och fortsätter:

– Men det här är det största vi har vunnit.

Varför är ni bäst i Sverige?– Vi har en stor trupp med väldigt många spelare som är duktiga individuellt, sen har vi många som är duktiga lagspelare och alla väger upp varandra. Blir någon skadad så har vi alltid någon som kan hoppa in, säger Sjöberg.

Mer läsning

Annons