Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rönnbystjärnan slutar

En lång och framgångsrik karriär är över. VLT kan avslöja att Rönnbys stjärnmålvakt Hanna Pettersson slutar med innebandy. – Energin finns inte kvar, säger 28-åringen.

Annons

Den 25 mars förlorade Rönnby Tigers den avgörande kvartsfinalen mot Pixbo. Säsongen fick ett tidigare slut än det var tänkt.

Och den dagen tog en av landets mest framgångsrika innebandykarriärer slut.

Hanna Pettersson har bestämt sig för att lägga av. För VLT berättar hon om sitt beslut.

– Motivationen är inte längre på topp och jag har inte energi för att fortsätta nästa säsong. Då är det lika bra att lägga. Det funkar inte att göra en halvdan satsning, säger Hanna Pettersson.

Hon berättar att planerna på att lägga av poppade upp i huvudet redan inför den gångna säsongen.

– Jag kände innan seriestarten att det här kunde bli min sista säsong. Och sedan har jag tänkt en del på det under säsongen. Jag informerade Rönnbys sportgrupp för en månad sedan och nu, när jag har fått lite distans till det, så känns det väldigt skönt. Jag har tagit ett helt rätt beslut, säger Hanna Pettersson.

Och fortsätter:

– Jag tycker fortfarande att innebandy är grymt kul och det har gett mig mycket i livet. Jag kommer att sakna laget. Samtidigt tar det oerhört mycket tid att vara elitspelare. Det finns mycket annat jag vill göra i livet.

Längtar du efter att skaffa barn?

– Ja, det gör jag lite grann. Sedan vill jag ha mer tid för min sambo, familj och vänner. Tiden har inte räckt till för det tidigare.

Pettersson har en lång meritlista (se faktaruta) och de senaste säsongerna har hon varit outstanding på sin position och blivit utsedd till världens bästa målvakt vid två tillfällen.

I vintras vann hon sitt andra VM-guld och kort efter det tilldelades hon det anrika VLT-priset.

– Jag är jättestolt över min karriär och det jag har åstadkommit. Jag har varit med om fantastiska saker. Och jag kommer att känna en oerhörd stolthet när jag tänker tillbaka på hur bra jag har presterat.

Pettersson berättar att kroppen har tagit mer stryk än tidigare säsonger – vilket har haft inverkan på hennes beslut.

– Jämfört med tidigare säsonger har kroppen helt klart känts mer sliten. Större delen av hösten hade jag problem med en sträckning och sedan har knäna spökat en del som vanligt.

Strax innan vi avslutar intervjun avslöjar Hanna att hon kommer att vara kvar i Rönnby – i vilken form är dock inte klart.

– Vi har pratat lite löst om det och vi får se i vilken roll det blir. Kanske någon form av lagledare eller annan roll där det inte krävs att jag är närvarande på alla träningar. Laget och spelarna betyder jättemycket för mig, säger Hana Pettersson.

Mer läsning

Annons