Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så sätter du fart på de ”vardagliga” musklerna

Bakgrund inom friidrott. Så har Kristoffer Ericsson hämtat inspiration till Member 24:s nya monsterträning. – Det handlar om rörlighet och styrka i hela kroppen, säger 25-åringen.

Annons

Motion. UX Cross är begreppet för samlingen träningsredskap i navet av Member 24 på Sigmatorget. Även känd som ”buren”.

Kristoffer Ericsson, personlig tränare på Member 24, såg tillsammans med en kollega att den inte användes rätt. Därför skapade de istället en träningsform av den med olika stationer.

Ett slags ”crosstraining”.

– Samtliga övningar är funktionella och musklerna jobbar som en enhet under hela passet. Det finns liknande varianter av den här träningsformen men vi har inte direkt haft någon här tidigare, säger Ericsson.

Step up, olika varianter av medicinbollar och armgång.

Det är några av stationerna.

Vilken brukar deltagarna tycka är jobbigast?

– Det är nog antingen ”pull ups” (häver upp sin egen kroppstyngd med hjälp av överkroppen) eller armgången som de tycker är värst. Båda övningarna är påfrestande på lite liknande sätt.

Det brukar heta att funktionell träning ska underlätta vardagslivet.

Så är verkligen fallet med UX Cross.

Böja sig ned, lyfta med rak rygg och mycket mer.

– Det är verkligen de ”vardagliga” musklerna som används. Övningarna påminner om de rörelser man gör i vardagslivet och är på så vis mycket nyttiga för kroppen.

Kristoffer Ericsson har utövat friidrott.

Höjdhopp och 400 meter var hans paradgrenar.

Och från friidrotten hämtar han dagligen inspiration i sitt yrke.

Framför allt till planerandet av UX Cross.

– Det hela handlar om god rörlighet och styrka i hela kroppen och det är någonting jag är väldigt drillad i med tanke på min bakgrund inom friidrotten.

Member 24 började med UX Cross-passen förra sommaren.

– Eftersom många använt ”buren” fel ser vi det dessutom som allmänutbildning när vi håller dessa pass. Buren är i mitten av gymmet och det gör att medlemmar ofta ser på. På så vis kan de sedan använda den på rätt sätt.

Friidrottsdrömmarna infriades inte.

Men Ericsson blickar inte tillbaka med saknad.

– Det gick bra men jag var tvungen att sluta eftersom skola och massor av andra saker började ta så mycket tid. Men jag saknar inte friidrotten. Det jag håller på med nu tycker jag är mycket roligare.

Mer läsning

Annons