Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Rama lyfta VSK ur bottenskiktet

Fredrik "Rama" Ramström tog över huvudansvaret i VSK i en tid då tabelläget är väldigt prekärt för klubben. Men Rama vill vända på steken och har planen klar för sig hur det ska ske.- Det handlar om att göra ännu bättre ifrån sig i den dagliga verksamheten och på träningar.

Annons

Efter elva spelade omgångar i Division 1 Norra ligger Västerås SK näst sist med tio inkasserade poäng. Visserligen delar man den poängskörden med tre andra lag, men läget är ändå väldigt tufft.

Nytillsatte huvudtränaren Fredrik Ramström hoppas dock att han ska kunna vända på den negativa trenden genom att sätta sin prägel på laget.

- Vi kommer att jobba väldigt mycket med försvarsspelet, där vi måste bli ännu mer täta och aggressiva. Jag ska försöka göra spelarnas roller i försvarsspelet ännu tydligare också.

När det gäller VSK:s anfallsspel vill Rama utveckla ett högre tempo i passningsspelet, där laget kan variera mellan djupledsbollar och spelvändningar.

- Sedan ska vi bli ännu bättre och utveckla genombrottsfasen i planens sista tredjedel och där hoppas jag att Martin (Gustafsson, assisterande tränare) ska kunna bidra med sin erfarenhet som forward.

Hur ska du lyckas omsätta det här i praktiken?

- Det finns bara en väg och det är att utveckla laget och spelarna. Det gör man genom att göra bra träningar där vi tränar på samma saker som vi ska göra i matcherna. Både försvars- och anfallsmässigt, säger han.

När det gäller spelidén och den taktiska biten kommer inga drastiska förändringar att ske. Istället vill Rama bygga vidare på den grund som redan finns.

- Min ambition är att försöka utveckla den spelidé som har funnits under säsongen och försöka förtydliga varje spelares roll i förhållande till laget.

Det är väldigt jämnt där nere i tabellen, vad talar för att VSK ska ta sig ur bottenskiktet?

- Att vi har en trupp som håller för att husera i mittenskiktet på den här nivån när alla är hela och friska. När vi har fått ordning på den biten, då kommer vi förhoppningsvis att lyfta i tabellen. Vi hoppas verkligen att vi får en lugnare höst när det kommer till skador och avstängningar, säger Rama.

Läs mer: I lördagens upplaga av VLT kan du läsa en längre intervju med Fredrik Ramström där han berättar lite mer om sig själv och sin fotbollsfilosofi.

Mer läsning

Annons