Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siktar på ny titel

Pokalen ska hem igen.Åtminstone om man får tro Dennis Persson.– Siktar på en tredje vinst. säger Strömsholms-tränaren inför Grandnational på Österängen.

Annons
Dennis Persson

Det har blivit tysk seger två år i rad på Österängen (Alanco med jockeyn Cevin Chan båda gångerna).

Dennis Perssons häst Superman – med Niklas Lovén i sadeln – var nära men slutade tvåa i mål i galopptävlingen i fjol.

– Bucklan ska hem igen. Den har varit borta alldeles för länge och det har väl blivit fel språk på den vid det är laget, säger Dennis Persson.

Nio hästar kommer till start i det 4500 meter långa loppet, som innehåller 16 hinder. Startfältet är ungefär det samma som i fjol.

Dennis Persson har vunnit loppet två gånger tidigare, 2008 och 2010. Båda gångerna med Lights Out och med Niklas Lovén i sadeln.

Strömsholmstränaren siktar på en tredje titel i eftermiddag. Persson startar tre hästar i Grand national; Superman, Silk Drum och Elegant Song. Men huvudkonkurrenten Alanco kommer till start igen och är favorit till vinsten.

Han anser att hans egna trio är i god form.

– I första hand tror jag Superman kan få revansch för fjolårets andraplats, säger han och fortsätter:

– Han har bra form. Ett minus är om banan blir snabb. Silk Drum är formmässigt inte långt bakom Superman. Står han den fullvuxna distansen kan han vinna. Elegant Song är elva år, troligen i mesta laget för att vinna ett lopp av Grand nationals kaliber. Han lever högt på sin hoppning och man vet aldrig ...

Mer läsning

Annons